ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду в Гаазі передали справу вбитої журналістки "Аль-Джазіри"

21.09.2022, 10:37
Фото – Аль Джазіра / AP / DW
Фото – Аль Джазіра / AP / DW

Справу журналістки "Аль-Джазіри" Ширін Абу Акле, вбитої в травні під час знімання конфлікту на Західному березі річки Йордан, передано до Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

"Справу вбитої в травні палестино-американської журналістки Ширін Абу Акле передали до Міжнародного кримінального суду (МКС) в Гаазі за запитом її родичів. Вони хочуть, щоб МКС розслідував смерть відомої журналістки", – йдеться в повідомленні.

Убивство репортера було внесено до позову проти Ізраїлю в Міжнародному кримінальному суді (МКС). Зокрема, йдеться про напади на палестинських журналістів на Західному березі річки Йордан.

У квітні до МКС було подано позов про протиправні дії Тель-Авіва щодо співробітників ЗМІ Палестини.

На прохання сім'ї вбитої журналістки позов було доповнено інформацією про вбивство кореспондента "Аль-Джазіри".

Родичі загиблої вимагають притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв ІМІ, палестинську журналістку телеканалу "Аль-Джазіра" Ширін Абу Акле вбили 11 травня під час знімання конфлікту між палестинцями та ізраїльтянами на Західному березі річки Йордан. Звинуватили у вбивстві журналістки ізраїльських військових.

Абу Акле дістала кульове поранення в голову. Вона була в жилеті з написом "Преса". Її доправили в критичному стані до шпиталю, де вона незабаром померла. Репортер медіа, який перебував поруч з Абу Акле й також був поранений, розповів, що вони мали намір знімати операцію ізраїльської армії, як раптом військові відкрили стрілянину, не попросивши журналістів піти чи перервати знімання.

Ширін Абу Акле був 51 рік, вона пропрацювала на телеканалі "Аль-Джазіра" понад 20 років.

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" назвала її вбивство серйозним порушенням Женевських конвенцій і зажадала термінового незалежного розслідування обставин її загибелі.

Liked the article?
Help us be even more cool!