ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду передали справу стосовно Оксани Марченко щодо фінансування Росгвардії та МВС РФ

Івано-Франківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Оксани Марченко, дружини підозрюваного в держзраді колишнього народного депутата Віктора Медведчука, яка фінансувала Росгвардію та МВС РФ.

Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

Їй інкриміновано фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, та колабораційну діяльність (ч. 3 ст. 110-2, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Оксана Марченко. Фото – СБУ

За даними слідства, Марченко була кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємств у Ялті. Через них вона впродовж 2014–2022 років переводила мільйонні суми на фінансування Росгвардії та МВС РФ, а також передавала матеріальні ресурси незаконним збройним формуванням держави-агресора, встановило слідство.

“Разом із двома директорами ТОВ та менеджеркою компанії вона перерахувала державі-агресору понад 21 млн грн під виглядом сплати податків та зборів за нібито охорону нерухомості на території анексованого півострова”, – йдеться в повідомленні.

Одного зі спільників обвинуваченої вже засуджено до позбавлення волі. Обвинувальний акт стосовно ще двох – на розгляді в суді.

Під час розслідування за клопотанням прокурорів арештовано майно та активи обвинуваченої вартістю понад 18,4 млрд грн.

Як повідомляв ІМІ, у лютому 2023 року Служба безпеки України заявила, що компанії Оксани Марченко підпільно фінансували Росгвардію та МВС РФ. У зв'язку з цим Марченко оголосили про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Пізніше СБУ в Івано-Франківській області оголосила в розшук Оксану Марченко за підозрою у фінансуванні російських угруповань.

Liked the article?
Help us be even more cool!