ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До російської агентурної мережі, яку викрила СБУ, належать члени "Союзу православних журналістів"

До російської агентурної мережі, яку викрила Служба безпеки України в Києві, належать представники організації “Союз православних журналістів” (СПЖ).

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на власні джерела.

Про обшуки в співробітників СПЖ повідомила 12 березня на своєму сайті. Там пишуть, що в їхніх співробітників вилучили комп'ютерну техніку та телефони. Також там повідомили про обшуки СБУ в Центрі правового захисту УПЦ.

Як повідомляв ІМІ, 12 березня СБУ заявила, що викрила в Києві агентурну мережу ФСБ, яка проводила інформаційні диверсії. Її представники продукували та поширювали прокремлівські наративи й провокативні повідомлення, які мали дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію та розпалювати релігійну ненависть в Україні.

Всього СБУ викрила понад 15 учасників угруповання, чотирьох ключових фігурантів затримали. Серед них – один з очільників столичного храму УПЦ МП, який входив до агентурного апарату російської спецслужби. 

За даними слідства, координатором мережі в Україні був затриманий СБУ клірик. Він відповідав за поширення матеріалів, у яких підбурювали до міжконфесійної ворожнечі та виправдовували агресивну війну проти України.

СБУ повідомила про підозру в державній зраді; колабораційній діяльності; створенні та участі в злочинній організації; розпалюванні релігійної ворожнечі та ненависті, вчиненому організованою групою; виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України.

Раніше Інститут масової інформації писав, що сайт “Союз православних журналистов”, який не має вихідних даних, активно піарить УПЦ МП. Водночас цей сайт бере новини з російських ресурсів типу РИА Новости чи підсанкційного проросійського видання “Страна”.

Liked the article?
Help us be even more cool!