ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До руху "Медіа за усвідомлений вибір" приєдналося видання "Букви"

19.02.2020, 14:00
Фото – KaiNexus Blog
Фото – KaiNexus Blog

Інтернет-видання “Букви” приєдналося до руху “Медіа за усвідомлений вибір”. Рішення про приєднання нового учасника за його заявою ухвалила більшість членів Медіаруху, повідомляє “Детектор медіа”.

“Букви” вирішили приєднатися і стати членом Медіаруху, щоб бути корисними такому важливому рухові та разом реагувати на виклики в українській медіасфері”, – повідомив шеф-редактор видання Данило Романчук.

“Букви” підтримують журналістів, ЗМІ, медіаорганізації в їхній системній роботі із захисту свободи слова. Місія “Букв” – здоровий інформаційний клімат в Україні. “Букви” завжди захищали й захищають право кожного на доступ до інформації та право створювати інформаційний контент. Редакція цінує виконану Медіарухом роботу в гострих дискусіях навколо законопроєкту про дезінформацію”, – пояснив Романчук причину приєднання редакції до руху.

Нагадаємо, рух “Медіа за усвідомлений вибір” було створено 5 лютого 2019 року, щоб забезпечити громадянам можливість обирати президента і парламент на основі повної та достовірної інформації. До Медіаруху увійшли провідні українські ЗМІ – телеканали, радіостанції, друковані й онлайн-видання, а також медійні громадські організації. У річницю створення учасники Медіаруху заявили, що ця платформа продовжить своє існування з метою реагування на виклики в медіасфері.

Ініціаторами створення Медіаруху стали Незалежна медійна рада, Громадське радіо, ГО "Детектор медіа", ГО "Інститут масової інформації", МГО "Інтерньюз-Україна", Центр демократії та верховенства права, Фундація "Суспільність", Незалежна асоціація телерадіомовників, ГО "Донецький інститут інформації", ГО "Інститут демократії імені Пилипа Орлика". 

Першими підписантами меморандуму Медіаруху стали "UA:Перший", Українське радіо, Громадське радіо, ІА Укрінформ, ІА Інтерфакс-Україна, Liga.net, "Дзеркало тижня. Україна", "Новое время", "Цензор.нет", 5 канал, "Український тиждень", низка регіональних медіа, громадських організацій та окремих журналістів – загалом понад 70 учасників. 

Вступити до Медіаруху або підтримати його можна, звернувшись до координатора Вадима Міського: [email protected].

“Букви” – українське суспільно-політичне та економічне інтернет-видання, яке працює з березня 2015 року. Основна тематика – політична аналітика, інтерв'ю з політиками і діячами культури, авторські фоторепортажі. Особливістю видання є відсутність банерної реклами.

Liked the article?
Help us be even more cool!