ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До фінального етапу конкурсу на голову правління НСТУ допустили чотири кандидати

16.04.2021, 13:42
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України допустила до фінального етапу конкурсу на голову правління Суспільного чотири кандидати.

Таке рішення наглядова рада НСТУ ухвалила 16 квітня на засіданні за результатами розгляду питання про допуск претендентів на посаду голови правління до участі в другому етапі конкурсного добору, повідомляє “Детектор медіа”.

На цьому етапі 25% членів наглядової ради НСТУ (тобто чотири члени) мали проголосувати за кандидата, щоб він пройшов у фінальний тур, на якому заслуховуватимуть програми розвитку та голосуватимуть за претендентів.

На засіданні голосування відбувалося таємно за кожного кандидата.

У результаті голосування до фінального туру допустили чотирьох кандидатів: Віталія Докаленка (4 голоси за, 10 проти), Оксану Цибулю (9 голосів за, 4 проти, 1 голос не голосував), Миколу Чернотицького (11 голосів за, 2 голоси проти, 1 голос не голосував), Андрія Шаповалова (10 голосів за, 4 голоси проти).

До фінального етапу не пройшли Олександр Бабуров (0 голосів за, 13 голосів проти), Олександр Бутко (2 голоси за, 12 голосів проти), Олег Валуйсков (0 голосів за, 13 голосів проти, 1 голос не голосував), Іван Гришин (1 голос за, 12 голосів проти, 1 голос не голосував), Лілія Дутка (0 голосів за, 13 голосів проти, 1 голос не голосував), Олександр Зирін (0 голосів за, 13 голосів проти, 1 голос не голосував), Євген Каленський (2 голоси за, 12 голосів проти), Олександр Коваленко  (0 голосів за, 13 голосів проти, 1 голос не голосував), Леся Сакада (1 голос за, 11 голосів проти, 2 голоси не голосували).

Напередодні засідання члени комітету з питань призначень і винагород наглядової ради НСТУ обговорили кандидатські програми розвитку НСТУ та провели таємне голосування. За словами голови комітету Євгена Глібовицького, у результаті комітет порекомендував підтримати трьох кандидатів – Миколу Чернотицького (9 голосів за, 1 голос проти), Оксану Цибулю (8 голосів за, 2 голоси проти) та Андрія Шаповалова (8 голосів за, 2 голоси проти). Всі інші кандидати набрали більше голосів проти, ніж за. Зокрема, чотири голоси за отримали Євген Каленський і Леся Сакада. Менш ніж чотири голоси – Олександр Бабуров, Олександр Бутко, Олег Валуйсков, Іван Гришин, Віталій Докаленко, Лілія Дутка, Олександр Зирін і Олександр Коваленко.

Нагадаємо, із 2 березня по 1 квітня тривало приймання документів для участі в конкурсі. 7 квітня наглядова рада НСТУ оголосила 13 претендентів на посаду голови правління, яких допустила до участі в першому етапі конкурсного добору. Трьох кандидатів не допустили.

27 квітня наглядова рада голосуватиме за голову правління НСТУ, якого обиратимуть терміном на чотири роки.

19 квітня відбудуться незалежні дебати кандидатів на посаду голови правління Суспільного мовника. Дебати відбудуться з 11:00 до 14:50 в онлайн-режимі.

Liked the article?
Help us be even more cool!