ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До 27 березня – реєстрація на курс для журналістів регіональних медіа

17.03.2021, 17:20
Фото – INSCIENCE
Фото – INSCIENCE

INSCIENCE, міжнародний фонд “Відродження”, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні та Інститут масової інформації запрошують на курс журналістів регіональних медіа.

Курс складається з циклу вебінарів. Вебінари почнуться наприкінці березня й відбуватимуться протягом місяця щотижня. Учасники отримають сертифікати про успішно завершений курс.

Зареєструватися та залишити побажання щодо змісту курсу можливо до 27 березня – тут. Максимальна кількість учасників: 50.

Спікери курсу:

  • Ірина Андрейців, редакторка LIGA.Life, журналістка, спеціалізується на медичній тематиці;
  • Олег Фея, науковець, науковий журналіст, автор розділу “Наука” в журналі “Український тиждень”;
  • Дмитро Сімонов, науковий журналіст, ексведучий радіо НВ, спецкореспондент з науки та технологій hromadske.ua, автор подкасту "Планета катастроф" на Urban Space Radio;
  • Катерина Булавінова, лікарка, медична експертка Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Дати вебінарів: 

31 березня 19:00 | Як писати на теми науки та здоров’я, зокрема про COVID-19

Де журналіст шукає якісну інформацію про науку та медицину? Як працювати з науковцями та науковими статтями? На що звертати увагу, а про що, навпаки, не варто писати й чому? Як висвітлювати тему COVID-19 та імунізації? Кращі практики боротьби з фейками та дезінформацією.

7 квітня 19:00 | Як та навіщо співпрацювати з експертами з науки та медицини

Як обрати професійного експерта (а не псевдонауковця чи недоказового лікаря)? Хто може коментувати тему COVID-19? Які найпоширеніші помилки в роботі з науковцями та медиками? Свіжі теми та формати для висвітлення COVID-19

13–14 квітня 19:00 | Практичні воркшопи для журналістів залежно від спеціалізації: друковані та онлайн-медіа, теле- та радіожурналісти

Особливості створення текстів про COVID-19. Реальні кейси міжнародних медіа та приклади адаптації глобальних тем під локальний контекст. Практичне завдання від експертів науки / медицини, фідбек і домашня робота.

21 квітня 19:00 | Сесія питань-відповідей з Катериною Булавіновою, лікаркою, медичною експерткою Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні

Після вебінарів учасники отримують рекомендації, чеклісти та конспект на одну сторінку з тезами лекції й додатковими матеріалами. Для спілкування з лекторами буде створена закрита група.

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" у межах проєкту "Мобілізація зусиль для вирішення викликів у медіасфері України". Матеріал відбиває позицію авторів і необов’язково збігається з позицією Міжнародного фонду "Відродження".

Liked the article?
Help us be even more cool!