ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До 11 жовтня – подання заявок на участь у медіамарафоні “72 години на Подолі”

09.10.2019, 10:33
Фото – goethe.de
Фото – goethe.de

У Києві (вул. Волоська,12/4) 24 жовтня відбудеться безкоштовний медіамарафон “72 години на Подолі”, повідомляє "Читомо".

На марафоні п’ять досвідчених міжнародних тренерів розкажуть:

  • про пошук інформації та журналістські тексти для онлайн-публікацій;
  • фотографія / створення та оброблення зображень на смартфонах;
  • відеозйомки для інтернету;
  • SMM та цифровий сторітелінг;
  • блогінг.

Окрім теоретичних блоків, під керівництвом тренерів буде велика кількість практичних завдань. У маленьких редакційних групах  шукатимуть нові погляди на “старі” історії Подолу – за допомогою тексту, фото та відео. У неділю ввечері результати роботи редакцій презентують на літературно-видавничому проєкті “Читомо”.

Умови для подання заявки на участь:

  • мати активну позицію в громадській організації;
  • мати базові знання в журналістиці та роботі з громадськістю;
  • найважливіше: бути присутнім під час усього марафону.

Строки – 24 жовтня – 27 жовтня:

четвер, 24.10.2019: 16.00 – 23.59

п‘ятниця, 25.10.2019: 09.00 – 23.59

субота, 26.10.2019: 09.00 – 23.59

неділя, 27.10.2019: 09.00 – 19.00

Робочі мови: українська, російська, англійська, німецька.

Для учасників не з Києва є можливим покриття дорожніх витрат та проживання.

Кінець подання заявок – 11.10.2019.

Тренери:

Ульріке Бутмалу – журналістка і тренер з медіа. В центрі її уваги – Східна Європа, Південний Кавказ та Центральна Азія. Як журналіст вона пише для різних газет, онлайн-порталів і радіостанцій у Німеччині, працює для IDEM (Інститут демократії, медіа та культурного обміну), де вона пропонує воркшопи з питань медіаграмотності, написання матеріалів щодо конфліктних питань, журналістики баз даних, економічних питань, проблем меншини та соціальної сфери, і проводить семінари з теорії та практики якісної журналістики, політичного спілкування та зв’язків з громадськістю для неурядових організацій.

Євгеній Дубнов – тренер з відео, мобільного створення репортажів, відеомонтажу

Євгеній Дубнов (Бонн / Німеччина) – оператор та монтажер. Працює у сфері відео та створення відеопродукції, на чому він спеціалізувався під час навчання у вищій школі в Дортмунді. З камерою та за монтажним столом працював, зокрема, для Deutsche Welle, den WDR, das ZDF та die Rheinklang Tonstudios GmbH. Він створює документальні фільми, рекламні ролики, репортажі та відео для інтернету. В центрі уваги під час навчання – підготовка та створення успішного відео, особливості створення мобільного репортажу та передання Tricks під час знімання мобільними пристроями. Він навчає драматургії та постпродукції, технічним навичкам експорту та онлайн-викладення відеоматеріалів.

Романія Горбач – тренер з журналістського письма, медійної етики, досліджень критики тексту, дописів в інтернеті, онлайн-публікацій

Романія Горбач (Київ / Україна) – дипломована журналістка, працювала для різноманітних онлайн-видань, таких як Gazeta.ua, медійного холдингу New Information, де вона також проводила розслідування, і публікувалась у журналі "Країна" та в газеті "Газета по-українськи". Для Evolution Media Holding вела портал новин "Київ". Зараз працює редактором газети "Деловая столица", відповідає як за написання власних текстів, так і за редагування та фінальну обробку текстів вільних авторів та співробітників редакції. Вона також є прессекретарем Українського представника у Венеційській комісії (Європейська комісія за Демократію через закон).

Маркус-Андреас Мор – тренер з фотографії, обробки зображень, дизайну, компонування

Маркус-Андреас МорМаркус-Андреас Мор (Галле / Німеччина) є дипломованим дизайнером, фотографом та фаховим медіапедагогом. Він викладає медіаосвіту в Німеччині. У 2006 році він був залучений до Першого центральноазіатського медіа семінару – проєкту співпраці IFA і Deutschen Allgemeinen Zeitung для просування німецької мови та культури в Центральній Азії. Він регулярно проводить медійні семінари для волонтерів Федеральної спілки добровольців (BFD) питань біженців. Протягом останніх трьох років він ініціював та проводив медіасемінари для соціально незахищених дітей та підлітків від імені Німецького Червоного Хреста.

Мар’яна Вербовська – тренер з MMS, SSM, онлайнових публікацій, маркетингу НДО, мультимедійного сторітелінгу

Мар’яна Вербовська (Львів / Україна) – одна з небагатьох журналістів в Україні, які пишуть про екологію. Вона вивчала журналістику і має багаторічний журналістський досвід в традиційних та онлайн-ЗМІ. Як тренер вона має досвід роботи з українськими та міжнародними учасниками, зокрема на тренінгах в Молдові та Україні для співробітників НДО щодо спілкування з медіа та маркетингом соціальних мереж (SMM), інтернет-маркетингу та інструментів соціальних медій.

Liked the article?
Help us be even more cool!