ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Для запуску українського мовлення на Херсонщині розробляють "дорожні карти"

23.04.2021, 11:11
Фото – bug.org.ua
Фото – bug.org.ua

Херсонська обласна державна адміністрація разом із Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій розробляють “дорожні карти” для запуску українського мовлення в районах, які межують з окупованим Кримом.

Про це Крим.Реалії повідомив голова ОДА Сергій Козир.

“Ви знаєте, що в деяких наших районах, прилеглих до тимчасово окупованого Криму, немає українського мовлення. І зараз ми разом із Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій розробляємо “дорожні карти” для того, щоб реалізувати й запустити там українське мовлення, щоб люди отримували наш контент – ту інформацію, яка буде давати опір тому “зомбуванню”, яке вони отримують зараз”, – сказав Козир.

Росія припинила мовлення українських ЗМІ на контрольованих нею територіях України – в окупованих Криму та частині Донбасу. Українські засоби масової інформації шукають можливості доносити свій сигнал до аудиторії на непідконтрольній Києву території.

Як повідомляв ІМІ, 18 квітня “Кримська правозахисна група” повідомила, що на півдні Херсонської області у восьми населених пунктах мовить лише російське телебачення. Сигналу українського телебачення в цих населених пунктах зловити не вдалося. 

22 квітня Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій оголосило перший тендер для українських телерадіомовників на територію тимчасово окупованого Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!