ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Для вбивства журналіста Хашкаджі використали смертельну дозу наркотиків – ЗМІ

16.06.2021, 12:45
Фото – bazonline.ch
Фото – bazonline.ch

Для вбивства оглядача The Washington Post Джамаля Хашкаджі у жовтні 2018 року використали смертельну дозу наркотиків, які “групі вбивць” передали у Єгипті.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Yahoo News.

“Рано-вранці 2 жовтня 2018 року літак Gulfstream, який перевозив групу саудівських вбивць до Стамбула, здійснив коротку зупинку в Каїрі, аби забрати смертельну дозу “незаконної” наркотичної речовини, що за кілька годин була введена у ліву руку Джамаля Хашкаджі, вбивши оглядача The Washington Post за лічені хвилини”, - зазначає журналіст-розслідувач Майкл Ісіков.

Ця інформація стала відома з матеріалів допитів учасників “групи вбивць” та оприлюднена у восьмисерійному подкасті Yahoo News Conspiracyland “Таємне життя та жорстока смерть Джамаля Хашкаджі”, що вийшов цього тижня.

Зазначається, що наразі невідомо, які саме наркотичні речовини і ким були передані. Водночас інформація про отримання наркотиків вперше вказує на можливе існування співучасників вбивства Хашкаджі в Єгипті, йдеться у публікації.

Як повідомляв ІМІ, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашкаджі зник у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня 2018 року. 

Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, але заперечував зв’язок цього злочину з принцом-наступником. 

Турецькі ЗМІ 1 листопада 2018 року повідомили, що тіло Хашкаджі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації не було. У листопаді 2018 року під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. 

Туреччина передала пов’язані з убивством Хашкаджі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

23 грудня 2019 року кримінальний суд в Ер-Ріяді з 11 осіб, які проходили в справі вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі, засудив п’ятьох до смертної кари. Ще трьом було присуджено тривалі терміни ув’язнення. Із трьох осіб обвинувачення були зняті.

У вересні 2020 року суд у Саудівській Аравії ухвалив вирок вісьмом обвинуваченим у справі про вбивство журналіста Washington Post Джамаля Хашкаджі, засудивши їх до ув'язнення на терміни від 7 до 20 років.

Liked the article?
Help us be even more cool!