ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Деякі напрями потребують створення мало не з нуля – в.о. голови МКІП про пріоритети в роботі

Розв'язання питання кадрового голоду в апараті МКІП, а також підтримка патріотичного кіно та мистецтва – так прокоментував Суспільному свої перші кроки на посаді виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

"Отримавши зараз статус виконувача обов’язків керівника міністерства, я стикнувся з низкою проблем, які треба буде вирішувати. По-перше, забезпечити інституційну сталість міністерства і його спроможність. На жаль, у нас утворилася величезна кількість вакансій. Ресурсна спроможність міністерства вкрай низька. Лише третина від штатної чисельності працівників міністерства реально зайнята людьми. Дві третини – це вакансії. Це говорить про те, що в нас надзвичайно слабкий кадровий ресурс, щоб виконувати ті завдання, які ставляться перед міністерством", – зазначив Карандєєв.

Кадровий голод, за його словами, існує "ледь не по всіх напрямах" роботи міністерства, "а деякі [напрями] навіть потребують фактично мало не створення з нуля, оскільки там по деяких із них взагалі немає жодного працівника".

За словами Карандєєва, він готовий забезпечити роботу міністерства разом з державним секретарем. А також додав:

"Так, я буду звертатися до спільноти, до державних службовців, які працюють в інших установах, до тих, хто має бажання, близький до культури, прийняти такі рішення і запропонувати свої кандидатури для роботи в міністерстві".

За словами в. о. міністра культури та інформаційної політики, перед ним зараз стоїть низка завдань, "які носять характер неминучих і які не можна відтермінувати". Йдеться про підготовку до Дня Незалежності України та підготовку демонтажу радянської символіки й встановлення герба України на монументі "Батьківщини-Матері". У Мінкульті планують завершити роботи до Дня Незалежності України.

Серед нагальних питань особисто в. о. та всього міністерства – розміщення меморіального військового кладовища, працювати над яким треба разом зі спільнотою ветеранів.

Ще один напрям роботи – робота з музеями.

"Дуже важливо зараз вирішити буде питання щодо інституційного забезпечення діяльності наших музейних установ і заповідників в умовах ризику втрати об'єктів культурної спадщини – як рухомої, так і нерухомої. А також забезпечити достатню і необхідну охорону об'єктів, прискорити роботи (які в міністерстві проводилися, але ще незавершені) щодо створення електронного реєстру об'єктів культурної спадщини", – зазначив в.о. міністра.

За його словами, міністерство серед своїх завдань бачить роботу з нематеріальною спадщиною. "Також важливо продовжити і сконцентруватися на обліку та фіксації елементів нематеріальної культурної спадщини, які є унікальними для України, які визначають нашу українську ідентичність і збереження яких, безумовно, дорівнюється до заходів зі збереження української ідентичності", – прокоментував Карандєєв.

Він наголошує, що планує "забезпечити ефективно і швидко" виконання цих завдань.

Нагадаємо, 28 липня 2023 року Кабінет Міністрів тимчасово поклав виконання обов’язків міністра культури та інформаційної політики України на Ростислава Карандєєва. 

27 липня Верховна Рада звільнила Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики. Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики не підтримав відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. 

20 липня Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні заявив, що попросив прем’єр-міністра Дениса Шмигаля розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики.

Після цього міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив, що спочатку подав заяву про відставку і лише потім дізнався про прохання Зеленського. Водночас ще вдень 20 липня в інтерв’ю Радіо Свобода Ткаченко заявив, що не збирається у відставку.

Liked the article?
Help us be even more cool!