ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Детектор медіа" отримав реєстрацію в Нацраді

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала "Детектор медіа". Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 31 жовтня.

Про це йдеться на сайті медіа.

Голова ГО "Детектор медіа", шеф-редакторка групи видань "Детектор медіа" Наталія Лигачова звернула увагу, що реєстрація онлайн-медіа добровільна:

"І тому, на мій погляд, ще більш важлива. Зареєструвавшись, ми тим самим беремо на себе повну відповідальність за свій контент та водночас акцентуємо для аудиторії, що нашій інформації можна довіряти. Також ми хочемо брати участь у створенні органу співрегулювання онлайн-медіа. Адже від його ефективності буде залежати, наскільки державне регулювання онлайну буде прозорим, відповідатиме інтересам суспільства та медіаіндустрії". 

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2023 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення зареєструвала сайт громадської організації "Інститут масової інформації" як суб'єкт у сфері онлайн-медіа.

Зареєстровані медіа отримують можливість брати участь у створенні органів співрегулювання. Для цього необхідно подати заяву до 16 листопада в Нацраду. Через 30 днів регулятор проведе збори, де розгляне заявки всіх кандидатів. Ця робоча група працюватиме над створенням органу. Після цього будь-яке зареєстроване медіа може долучитися до роботи органу співрегулювання. І саме тоді розпочнеться формування мовних кодексів.

Liked the article?
Help us be even more cool!