ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держспецзв'язку просить українців тимчасово обмежити використання мобільного трафіку

13.10.2022, 11:55
Фото – apnews.com.ua
Фото – apnews.com.ua

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України закликає всіх громадян не перевантажувати мережі мобільного зв’язку та тимчасово обмежити використання мобільного трафіку.

Служба просить вимкнути автозавантаження медіафайлів у месенджерах, перейти зі споживання відео на текстовий контент або хоча б знизити роздільну здатність потокового відео. 

У разі якщо мобільний оператор недоступний, служба радить скористатися національним роумінгом – для цього потрібно в налаштуваннях смартфона вимкнути автоматичний вибір мережі та обрати одну з доступних мереж інших операторів. 

Держспецзв'язку зазначає, що оператори та провайдери в режимі 24/7 продовжують відновлювати інфраструктуру, яка постраждала від ворожих обстрілів 10 та 11 жовтня, та стабілізують роботу мереж.

За даними служби, станом на першу годину після ракетних обстрілів перебої зі зв’язком могли відчути до 18% користувачів телеком-мереж. Уже 12 жовтня ймовірні труднощі зі зв’язком могли відчувати менш ніж 2% користувачів.

Крім того, відновлюється зв'язок і на щойно звільнених від російських військ територіях. Так, сьогодні мобільний зв'язок усіх мобільних операторів з’явився в 10 населених пунктах Півдня України. 

В окремих регіонах користувачі можуть відчувати проблеми з доступом до фіксованого інтернету, що також пов’язане з пошкодженням мереж унаслідок ракетних ударів рашистів. Оператори й провайдери знають про ці пошкодження і ліквідовують їхні наслідки. 

Рекомендації щодо дій у разі, якщо не працює мережа оператора, мобільний, кабельний інтернет чи Wi-Fi, немає інших засобів зв’язку, зв’язку в укритті тощо, можна знайти на сайті служби в розділі “Рекомендації” або в чат-боті служби в Telegram – @dsszziSupportBot.

Раніше Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України підготувала рекомендації щодо налаштування та використання смартфонів, які допоможуть максимально довго залишатися на звʼязку.

Liked the article?
Help us be even more cool!