ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо відтепер може вилучати видавничу продукцію держави-агресора і штрафувати за її поширення

20.12.2017, 12:39

З 15 грудня набув чинності наказ Державного комітету телебачення і радіомовлення України, згідно з яким комітет може вилучати видавничу продукцію держави-агресора або тимчасово окупованої території України, ввезену в Україну без наявності відповідного дозволу, а також накладати адміністративно-господарський штраф за її розповсюдження. Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

“Відтепер видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, без наявності відповідного дозволу, виданого згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 №262, вилучатиметься з обігу уповноваженими особами Держкомтелерадіо”, - повідомляє комітет.

Вилучення відбуватиметься  на підставі звернень правоохоронних органів, юридичних та фізичних осіб відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 №235.

“На суб’єктів господарювання, що порушують закон, накладатиметься адміністративно-господарський штраф в розмірі 10 мінімальних заробітних плат за кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, та у розмірі 50 мінімальних заробітних плат за кожен наступний випадок такого розповсюдження”, - йдеться у повідомленні.

Ці норми не поширюються на продукцію, ввезену на митну територію України до 1 січня 2017 року.

Водночас є незаконною вся видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, ввезена на митну територію України в період з 1 січня 2017 року (часу набуття чинності Закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту”) по 22 травня 2017 року (часу набуття чинності постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 №262), крім ввезеної громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.

Держкомтелерадіо закликає книгорозповсюджувачів до безумовного дотримання закону та наголошує, що після 22 травня 2017 року легально ввезеною  в Україну може вважатися лише продукція, про видачу дозволу на ввезення якої є відповідний запис в інформаційно-телекомунікаційній системі органів доходів і зборів та Реєстрі видавничої продукції держави-агресора, дозволеної до ввезення та розповсюдження на території України, за умови документального підтвердження факту її придбання у суб’єкта господарювання, який ввіз продукцію відповідно до отриманого дозволу.

Нагадаємо, 1 січня 2017 року набув чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту”.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!