ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо налічив 181 випадок розповсюдження антиукраїнських книжок через сервіси Google

22.12.2022, 16:33
Фото – DW
Фото – DW

Державний комітет телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) встановив протягом року 181 випадок незаконного розповсюдження видавничої продукції через сервіси Google та просить корпорацію видалити або блокувати цю інформацію. Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

Так, комітет під час моніторингу видавничої сфери Росії та вебсегменту сфери книгорозповсюдження виявив 45 пропагандистських видань антиукраїнського змісту. Вони були внесені до Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, зазіхання на права і свободи людини.

Загалом протягом року Держкомтелерадіо встановив 181 випадок незаконного розповсюдження видавничої продукції з використанням сервісів "Google Книги" (books.google.com.ua) та GooglePlay (play.google.com) корпорації Google. 

У зв’язку з цим комітет звернувся до корпорації Google з вимогою видалити (блокувати) із сервісів Google відповідну інформацію та не допустити її повторне розміщення.

За матеріалами моніторингу Держкомтелерадіо застосував персональні спеціальні економічні та інші санкції до 23 юридичних осіб РФ (20 видавництв та трьох вебпорталів), які найбільше доклалися до випуску та розповсюдження пропагандистської літератури антиукраїнського змісту.

З метою запобігання правопорушенням Держкомтелерадіо надіслав інтернет-магазину “BizLit”, ТОВ “Видавництво “Моноліт” та ТОВ “Видавництво “Моноліт Бізз” листи з роз’ясненням чинного законодавства щодо розповсюдження видавничої продукції.

Крім того, комітет підготував пропозиції до проєкту закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України”, ухваленого Верховною Радою України 19 червня 2022 року за № 2309-IX.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2022 року Держкомтелерадіо у зв’язку з повномасштабною військовою агресією Росії проти України, введенням воєнного стану в Україні призупинив видавання та зупинив дію дозволів на ввезення видавничої продукції з території держави-агресора.

Liked the article?
Help us be even more cool!