ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкіно відмовилося надати "Детектору медіа" проєкт Стратегії розвитку кіно в Україні до 2027 року

11.04.2023, 12:01
Фото – dejure.foundation
Фото – dejure.foundation

Державне агентство України з питань кіно відмовилось надати “Детектору медіа” для ознайомлення проєкт Стратегії розвитку кіно в Україні до 2027 року і не повідомило, коли б це могло відбутися. Про це видання повідомляє на своєму сайті.

Відповідний запит із проханням надати текст документа редакція надіслала Держкіно 3 квітня, посилаючись на Закон України “Про державну підтримку кінематографії в Україні” (ст. 4., п. 5), який вимагає “забезпечення участі суб’єктів кінематографії, громадських об’єднань, що представляють їхні інтереси, творчих спілок у формуванні та реалізації державної політики у сфері кінематографії”.

У відповіді Держкіно зазначило, що “проєкт Стратегії розвитку кіно знаходиться на стадії опрацювання, постійно змінюється, доповнюється та коригується”. Однак сам документ наразі не може бути наданий, адже є “інформацією з обмеженим доступом”.  

Раніше з власних джерел ДМ стало відомо, що Держкіно підготувало проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України “Про схвалення Стратегії розвитку кіно в Україні до 2027 року”. Його  було надіслано органам державної влади та державним установам у лютому 2023 року за списком розсилання, в супровідній записці підкреслювалися “стислі строки внесення проєкту на розгляд Уряду”.

Водночас члени кіноспільноти, профільні творчі спілки та ГО досі не ознайомлені з проєктом стратегії, попри те що він має неабияку суспільну значущість та потребує широкого публічного обговорення. 

Видання наводить відповідь Державного  агентства України з питань кіно повністю.

Liked the article?
Help us be even more cool!