ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держдеп США відреагував на продовження арешту Єсипенку в окупованому Криму

09.07.2021, 10:49
Акція на підтримку Владислава Єсипенка. Фото: Стас Козлюк
Акція на підтримку Владислава Єсипенка. Фото: Стас Козлюк

У Держдепартаменті США висловили стурбованість щодо ситуації з фрілансером Радіо Свобода (проєкт "Крим.Реалії") Владиславом Єсипенком, якому цього тижня окупаційний суд Сімферополя продовжив арешт до 18 грудня. Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Ми глибоко стурбовані новиною про те, що суд в окупованому Росією Криму продовжив шестимісячний термін утримання під вартою кореспондента RFERL Владислава Єсипенка. Ми закликаємо Росію припинити придушення незалежних голосів і негайно звільнити всіх українських політичних в’язнів", – мовиться в повідомленні представника Держдепартаменту Неда Прайса.

10 березня співробітники ФСБ Росії затримали в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Він брав участь в акції до дня народження Тараса Шевченка, що відбулася в Сімферополі 9 березня. Єсипенку інкримінують порушення ч. 1. ст. 223.1 Кримінального кодексу РФ ("Незаконні виготовлення, перероблення або ремонт вогнепальної зброї, її основних частин, за винятком вогнепальної зброї обмеженого ураження, а також незаконне виготовлення боєприпасів"). ФСБ заявила, що Єсипенко нібито вів "розвідувально-підривну діяльність в інтересах українських спецслужб", а саме "здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об’єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму".  

Владислав Єсипенко заявив про тортури з боку російських спецслужб.

6 липня Окупаційний суд у Сімферополі продовжив арешт Владиславові Єсипенку на шість місяців. 

Liked the article?
Help us be even more cool!