ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держдеп США оголосив грант на викриття дезінформації з Росії в галузі охорони здоров'я

25.05.2020, 14:58
Фото: Shutterstock
Фото: Shutterstock

Бюро з міжнародних зв'язків із громадськістю Держдепартаменту США має намір видати грант на викриття російської дезінформації в галузі охорони здоров'я. Інформацію про конкурс опубліковано на сайті grants.gov 22 травня. Приймання заявок завершується 20 червня. Про це повідомляє Главком з посиланням на DW.

Сума гранту становить 250 тисяч доларів. Відомство пропонує виділити ці гроші "організації з досвідом аналізу протидії російській дезінформації". Передбачається, що переможець конкурсу опублікує "звіт про російські й радянські кампанії дезінформації, що стосуються здоров'я".

Водночас посольство Росії у Вашингтоні виступило з критикою такої ініціативи. "Навіть у період важкої глобальної епідемії, коли ми – і Росія, і США – втрачаємо тисячі громадян і всі повинні були б згуртуватися, зусилля спрямовуються на пошук зовнішнього ворога", на якого "передбачається покласти провину – повністю або частково – за недопрацювання своєї влади", підкреслюється в повідомленні диппредставництва.

Видання The Financial Times і The New York Times раніше опублікували матеріали про те, що число померлих від наслідків зараження коронавірусів SARS-CoV-2 в Росії могло бути на 70 відсотків вищим, ніж в офіційній статистиці. МЗС Росії зажадав від видань спростувати ці публікації. За відомостями оперативного штабу, станом на 22 травня в Росії виявлено 326 448 інфікованих, а 3249 осіб померли від наслідків захворювання Covid-19. 

Liked the article?
Help us be even more cool!