ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутати з "Відродження" пропонують Раді забрати у Суспільного 1 млрд грн

12.10.2018, 14:11

Народні депутати Віктор Бондар та Антон Яценко (група “Партія Відродження”) пропонують зменшити фінансову підтримку Національної суспільної телекомпанії України у 2019 році на 1 040 370 000 грн.

Про це йдеться в пропозиціях депутатів до проекту закону про Державний бюджет України на 2019 рік, які подані на бюджетний комітет, повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на джерела з парламенту.

Як нагадує видання, у проекті закону про Державний бюджет України на 2019 рік передбачена  фінансова підтримка НСТУ відповідно до закону про Суспільне – 1 млрд 816 млн 933 тис. грн. З них видатки споживання – 1 560 104,6 тис. грн, видатки розвитку – 256 828,5 тис. грн.

“Ми були дуже здивовані цими пропозиціями, бо зараз ми ледь доживаємо цей рік.  Вони таким чином порушують усі закони і нас прирікають на смерть. Це не перебільшення. Так існувати не можливо. Але я розумію українські політичні еліти, які не мають жодного зиску від існування суспільного і не хочуть його утримувати”, - зазначив голова правління НСТУ Зураб Аласанія.

За його словами, НСТУ зараз готує звернення до голови комітету з питань бюджету  Андрія Павелка, щоб з’ясувати, чи відповідає позиція депутатів з партії “Відродження” позиції комітету.

Надалі компанія звертатиметься і до української, і до міжнародної спільноти.

“Якщо Україні не потрібне Суспільне мовлення, Україна має про це сказати консенсусом. Нехай це скаже парламент і прийме інший закон. Наприклад, такий, що поверне НСТУ в державну власність. Але давайте визначатись. Бо нечесно не давати суспільному мовнику стати на ноги, а водночас питати з нього результати”, – підкреслив Аласанія.

Як повідомляв ІМІ, 7 грудня 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроект №7000 “Про державний бюджет України на 2018 рік”, у якому на фінансову підтримку Національної суспільної телерадіокомпанії закладено 776 млн грн, що вдвічі менше, ніж передбачає Закон “Про суспільне телебачення та радіомовлення України”.

24 вересня 2018 року правління Національної суспільної телерадіокомпанії України визначило План антикризових заходів у зв’язку з недофінансуванням компанії.

Антикризові заходи передбачають неоплачувані відпустки працівників НСТУ; обмеження прийому на роботу в НСТУ; припинення виплат премій керівному складу; проведення переговорів з контрагентами щодо розстрочки та відтермінування оплати за послуги і матеріали, що отримуються НСТУ у 2018 році; залучення рекламодавців.

25 вересня Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) відключив аналогове мовлення каналу “UA:Перший” по всій Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!