ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутатові Брагарю рекомендували утриматися від спілкування з пресою після поради продати собаку

04.02.2020, 11:40
Фото – Главком
Фото – Главком

Фракція “Слуга народу” рекомендувала своєму депутатові Євгену Брагарю утриматися від спілкування з пресою після його заяв щодо “дискримінації російської мови в Україні” та поради продати “собаку елітної породи”, аби оплатити комунальні послуги. Про це в коментарі Радіо Свобода сказав заступник голови фракції Олександр Корнієнко.

“Ми йому рекомендували зараз утриматися від коментування, але не забороняли, ми не можемо це заборонити. Це ж депутат, особистість. Я думаю, що він сам собі зараз самоцензуру ввімкне”, – сказав Корнієнко.

Він також додав, що “на рівні фракції, у чатах” депутат Брагар уже озвучив свою позицію, тому, “в принципі, все зрозуміло”, однак пізніше до цього питання ще, “можливо, повернуться”.

“Поки що фракція визначається (чи карати Брагаря. –​ Ред.). Це не порушення закону, це більше моральна історія. В принципі, Євген Брагар уже отримав так, як ніхто не отримував: став героєм мемів, проклять, є його адреса домашня в інтернеті, сторінку у фейсбуці йому ламали. Тобто морально він уже отримав максимально”, – зазначив Корнієнко.

Водночас він додав, що виступ на телеканалі “112 Україна”, де Брагар озвучив тезу про “продати собаку”, був “особистою ініціативою” останнього.

“У нас немає заборони виступати (на каналах з орбіти Віктора Медведчука. – Ред.), але є домовленість. Час від часу депутати (фракції “Слуга народу”. – Ред.) її порушують з тих чи інших причин. Ми розуміємо, що є аудиторія, яку покривають ці канали, вона не фантастична, але вона важлива, і це якраз та аудиторія, якій нам треба особливо багато і постійно пояснювати, що ми робимо, тому що на цю аудиторію працюють активно інші й політики, і країни навіть”, – пояснив Корнієнко.

Раніше Євген Брагар порадив пенсіонерці з Кіровоградської області продати “собаку елітної породи”, аби оплатити комунальні послуги. Згодом він попросив вибачення за своє висловлювання в телеефірі.

Liked the article?
Help us be even more cool!