ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутат-священник очолив пресслужбу Полтавської міськради

13.06.2023, 14:37
Фото - Надія Кучер
Фото - Надія Кучер

У Полтаві 13 червня відбулася перша пресконференція депутата-священника Олександра Дедюхіна на посаді керівника пресслужби Полтавської міської ради.

Про це повідомляє полтавська представниця ІМІ. 

Розповідаючи журналістам про свою фаховість, Дедюхін сказав, що має досвід у медійній сфері. Зокрема, з 1991 року працював із журналістом Романом Скрипіним у виданні “Комсомолець Полтавщини”,  потім – видавав церковні публікації.

“Робота пресслужби буде абсолютно перезавантажена. Час покаже, відповідаю я посаді чи ні, це вам вирішувати насправді”, – сказав Олександр Дедюхін.

На запитання представниці ІМІ в Полтавській області, які конкретні кроки він робитиме для покращення комунікації влади зі ЗМІ (наприклад, вплинути на ті департаменти, які відмовляються надавати коментарі журналістам), Дедюхін відповів:

“Я мав спілкування з ними, вони категорично відмовляються коментувати. Я готовий надавати коментарі, а вже якими засобами добуватиму інформацію, це моя справа”, – сказав Дедюхін. 

Однак, як саме він перезавантажуватиме роботу пресслужби, Дедюхін не пояснив. Запевнив, що не звільнятиме працівників. Щоправда, у перший робочий день Дедюхіна, за його словами, звільнився фотограф. 

Дедюхін пообіцяв сприяти публікації проєктів рішень міської ради, включно з додатками; відновити онлайн-трансляції засідань; технічно полегшити роботу операторам у сесійній залі; налагодити оперативну комунікацію з керівниками департаментів, підпорядкованих міській раді; бути на зв'язку з журналістами 24/7 та відповідати на запитання навіть у неробочий час (продиктував журналістам номер свого телефону).  

Як повідомляв ІМІ, обов’язки керівника пресслужби Полтавської міської ради виконуватиме депутат міськради від партії “Європейська солідарність”, протоієрей Православної церкви України та настоятель Свято-Миколаївського храму Олександр Дедюхін. 7 червня 2021 року Єпархіальна рада Полтавської єпархії ПЦУ тимчасово відсторонила Олександра Дедюхіна від звершення Божественної Літургії через сексистські заяви про аборти. Йдеться про надмірну активність Дедюхіна в соцмережах, що “призвела до різкої суспільної реакції на окремі висловлювання зазначеного священника”. Крім того, Дедюхіну поставили вимогу до 6 вересня 2021 року припинити будь-яку публічну діяльність у соцмережах.

Liked the article?
Help us be even more cool!