ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутат Луцької міськради хотів заборонити журналістам приходити в міськраду в шортах

31.05.2019, 10:42
Фото – echo-oren.ru

Депутат Луцької міської ради Микола Дендіберін спробував ініціювати 29 травня на сесії міськради заборону журналістам відвідувати міську раду в шортах. Про це повідомляє представниця ІМІ у Волинській області.

Дендіберін попросив виконувача обов'язків Луцького міського голови видати розпорядження про заборону приходити в раду в шортах. Однак таку його ідею інші депутати не підтримали.

У коментарі представниці ІМІ Микола Дендіберін пояснив свою позицію щодо цього питання: “Де ви бачили, щоб хтось приходив у такі "завідєнія", як міська рада, якщо ми йдемо  в Європу, в шортах?.. Де ви таке бачили? В міську раду, на сесію приходять журналісти в шортах. Але хіба в міську раду можна ходити в чому завгодно? Є якась повага, культура”.

Також депутат сказав, що колеги не розуміють його щодо цього питання і не підтримали.

Юрист Інституту масової інформації Алі Сафаров зазначив, що, поки обмеження не визначене в правилах органу місцевого самоврядування, таке обмеження незаконне. Якщо в шортах когось із журналістів не впускатимуть у міськраду, то можна телефонувати в поліцію.

Як повідомляв ІМІ, 14 вересня 2016 року перший заступник голови Херсонської обласної ради Василь Зеленчук вчергове висловив незадоволення місцевими журналістами і закликав охорону вигнати їх із засідання президії облради.

На початку засідання Зеленчук закликав охорону вигнати журналістів Олександра Корнякова і Сергія Нікітенка. Перший журналіст, за словами Зеленчука, називав у Facebook депутатів облради, які виламували 13 вересня двері в сесійній залі, “гопниками”, а другий прийшов на засідання в “смугастих шортах”.

30 серпня депутати Херсонської обласної ради проголосували за те, щоб видалити представників засобів масової інформації з відкритих депутатських зборів, які відбувалися замість позачергової сесії.

15 вересня 2016 року в Херсоні місцеві журналісти висловили першому заступнику голови облради Василю Зеленчуку протест, прийшовши до облради в шортах.

Liked the article?
Help us be even more cool!