ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутат Криворізької міськради пропонує зробити засідання постійних комісій закритими

19.02.2021, 15:01
Фото – Рудана
Фото – Рудана

Депутат Криворізької міської ради від ЄС Юрій Яровий пропонує внести зміни до останнього рішення міськради та передбачити можливість зробити низку засідань постійних комісій закритими. Криворізькі журналісти вбачають у цьому загрозу свободі слова.

Про це представниці ІМІ в Дніпропетровській області повідомила головна редакторка місцевого ресурсу "Експерт-КР" Ольга Гончар Хвостова.

У пояснювальній записці до проєкту рішення депутат Юрій Яровий пропонує міській раді розглянути можливість “за необхідності проводити закриті засідання постійних комісій”.

У коментарі місцевим журналістам він розтлумачив свою пропозицію бажанням унеможливити воєнні диверсії.

“Є питання, особливо в моїй комісії, які мають стратегічне значення, і не хотілося б у той час, коли війна в нас і ми за 300 кілометрів від лінії фронту, щоб у руки ворога потрапили такі речі, як комунікації наших насосних станцій, перекачувальних, очисних споруд, і надати привід для диверсій, щоб місто не залишилося, наприклад, без води або не потонуло в нечистотах”, – прокоментував депутат.

Редакторка місцевого ресурсу “Експерт-КР” Ольга Гончар-Хвостова вбачає в такій пропозиції інші причини та загрозу свободі слова в Кривому Розі.

“Для нас це звучить непереконливо. Ми повернулися до редакції після запису цього коментаря і просто загуглили й бачимо, що всі ці адреси перебувають у відкритому доступі. Тому для нас це виглядало як виправдання. Цьому передувала інша історія. Ми деякий час тому зробили серію відеоматеріалів із засідання постійної комісії. Голова комісії (Вікторія Самойленко очолює постійну депутатську комісію Криворізької міськради з питань ветеранів, сімей загиблих, безвісти зниклих. – Ред.) на нас образилась і написала в себе пост, що я доможуся того, що засідання будуть закритими. Минув місяць, і з'являється цей проєкт рішення. Можливо, це збіг обставин, утім це є загрозою для свободи слова, загрозою для вільного доступу громадян на засідання та навіть загрожуватиме вільному доступу інших депутатів з інших комісій на закриті засідання”, – розповіла Ольга Гончар-Хвостова.

Як повідомляв ІМІ, 10 лютого Постійна комісія з питань депутатської діяльності, регламенту, законності, правопорядку та запобігання корупції Запорізької міської ради запропонувала розробити порядок акредитації засобів масової інформації та підготувати відповідний проєкт рішення для голосування на сесії.

Liked the article?
Help us be even more cool!