ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Денісовій відмовили у зустрічі з Сущенком

27.06.2018, 11:08
Фото - ukrinform

Московський міський суд (РФ) 26 червня відмовив уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій у зустрічі з засудженим в РФ українським журналістом Романом Сущенком. Про це Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook  26 червня ввечері, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Я зробила все для того, щоб зустрітися з Романом Сущенком... 20 червня знову звернулася в Московський міський суд. Зустрічі з головою суду, мої щогодинні дзвінки, листи з проханням прискорити вирішення результату не дали. Сьогодні, 26 червня, о 9.00 зустрілася з заступником голови суду Фоміним, який мав прийняти рішення. Він сказав, що питання з вирішення дуже складне, але він обов'язково прийме рішення сьогодні після 15 години. Рішення вже є. У зустрічі з Романом Сущенком мені відмовлено”, – написала Денісова.

За її словами, це не вперше, коли їй відмовили у зустрічі з Сущенком. Омбудсман наголошує, що всі необхідні документи вона подала ще 14 червня, і наступного дня, 15 червня, отримала дозвіл Московського міського суду на відвідування Сущенка.

“Копію цього дозволу направила в Лефортово того ж дня. 18 червня о 9.00 подала документи в Лефортово. О 14.30 мені було відмовлено в зустрічі з Романом без будь-яких пояснень”, – розповіла вона.

Денісова зазначає, що, згідно з домовленостями президента України Петра Порошенка і президента РФ Володимира Путіна від 9 червня, підтвердженими 21 червня, їй надано гарантії на безперешкодний доступ до всіх українських політв'язнів, які утримуються на території РФ і в Криму.

“Вже два тижні я очікую реалізації даних мені гарантій державними органами виконавчої влади РФ. На цю хвилину я не побачила жодного ув’язненого українця, до яких у мене гарантований безперешкодний доступ”, – наголосила омбудсмен.

При цьому вона висловила жаль, що її колега Тетяна Москалькова не має повноважень ухвалювати рішення щодо її доступу до утримуваних громадян. “Вона звертається за погодженням до невідомих мені органів і не отримує його”, – розповіла Денісова.

Як повідомляв ІМІ, 22 червня Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що їй не дають дозвіл на побачення з незаконно засудженим у РФ українським журналістом Романом Сущенком.

Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй відмовляють у зустрічах з українськими в’язнями.

Liked the article?
Help us be even more cool!