ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Демсокира" заявила, що типографії відмовляються друкувати її газету (ОНОВЛЕНО)

11.08.2021, 13:52
Фото - sokyra.party
Фото - sokyra.party

Один із засновників української політичної партії “Демократична Сокира”, колишній журналіст Віктор Трегубов повідомив у Facebook, що типографії начебто відмовляються друкувати газету “Правдоруб”, яку партія випускає спільно з ГО “Партизан Медіа”, повідомляє “Детектор медіа”

Як зазначає Трегубов, у виданні критикують діючу владу, зокрема президента та його Офіс.

“Чотири номери вийшли нормально. П’ятий – останній – із дуже великими проблемами. Нам послідовно відмовила більш ніж дюжина типографій в усіх куточках України. Більшість з них не пояснювала причин. Деякі пояснили. До усіх завітала Служба безпеки України, а конкретно – Департамент захисту національної державності. До однієї завітали буквально впродовж дня, відразу після нашого до них звернення. Усім було ввічливо пояснено, що друк накладу “Правдоруба”, і ширше – співпраця з “Демократичною Сокирою” не в їхніх інтересах. Звісно, ті вирішили не ризикувати”, – написав він.

“Ми таки надрукували наклад – благо, типографій в країні багато, а Служба Божа не відрізняється ретельністю та заповзятістю. Але в наступного накладу будуть ті ж проблеми – принаймні, мені раптово повідомили про конкретну і свіжу вказівку нас не друкувати у типографіях одного з облцентрів”, – додав Трегубов.

Водночас він зазначив, що перемовини з типографіями велися телефоном і не під запис, тому доказів своїх слів він не має. Трегубов також закликав ЗМІ звертатись із запитами щодо цієї ситуації до правоохоронців та типографій.

“Детектор медіа” відправив запити до СБУ та Офісу президента, а також намагається отримати коментарі від типографій.

У коментарях під дописом Трегубова редактор Liga.net Петро Шуклінов зазначив, що його видання також звернулось до СБУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!