ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДБР затримало Сергія Гнезділова

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали військовослужбовця 56 окремої мотопіхотної бригади, який самовільно залишив військову частину і повідомив про це через соцмережі 21 вересня 2024 року, повідомила пресслужба відомства.

За даними слідства, початку вересня військово-лікарська комісія (ВЛК) скерувала військового до госпіталю на медичний огляд, але обстеження він не проходив та в медзакладі не перебував. Після завершення визначеного терміну ВЛК до місця несення служби не повернувся. Впродовж двох тижнів переховувався від правоохоронців, змінюючи місця та міста проживання.

Затриманий військовий. Фото – пресслужба ДБР

“Демонстративне та публічне залишення військової частини в умовах воєнного часу є не тільки аморальним по відношенню до побратимів, які залишилися на фронті, але й деморалізує суспільство та ініціює хибну дискусію, що однозначно працює на руку нашому ворогові”, – зазначили в ДБР.

У ДБР не називають імені затриманого, але йдеться про військового, ведучого подкасту hromadske Сергія Гнезділова. 9 жовтня він повідомив про своє затримання. Відповідно до оголошеної підозри, йому загрожує до 12 років позбавлення волі, додали в бюро.

Передісторія

Як повідомляв ІМІ, 21 вересня військовий Сергій Гнезділов написав у Facebook, що самовільно залишив частину, щоб привернути увагу до потреби встановити терміни служби для мобілізованих.

У 56 окремій мотопіхотній бригаді (ОМПБр), де служить Сергій Гнезділов, призначили службове розслідування та заявили, що він “вчинив дії, які містять ознаки кримінального правопорушення”.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею про дезертирство через самовільне залишення частини бійцем Сергієм Гнезділовим. 

Сергій Гнезділов – український військовий, громадський активіст та учасник російсько-української війни. Він пішов добровольцем до Збройних сил України у 2019 році, взявши академвідпустку під час навчання на кафедрі журналістики у Львівській політехніці.

Гнезділов брав участь у боях на Донеччині, включно з Пісками та Бахмутом. Також він є засновником культурного фестивалю “ВиделкаFest” у своєму рідному місті Вилкове на Одещині та ведучим подкасту від hromadske “++ подкаст”, де говорить з військовими та порушує питання мілітаризації суспільства.

Liked the article?
Help us be even more cool!