ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДБР скерувало до суду обвинувальні акти щодо тітушок, причетних до вбивства журналіста Веремія

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування та скерувало до суду обвинувальні акти щодо трьох тітушок, причетних до вбивства активіста Юрія Вербицького та журналіста В’ячеслава Веремія під час Революції гідності у 2013–2014 роках. Про це повідомляється на сайті ДБР.

Один з фігурантів також звинувачується в колабораційній діяльності. Колишній віцепрезидент Донецької федерації боксу пішов на співпрацю з окупантами й став почесним президентом федерації боксу терористичної організації “ДНР”.

За даними слідства, він активно просував в інформаційному просторі наративи країни-агресора, а також причетний до створення етнічної приватної військової компанії, яка сформована в РФ після початку повномасштабного вторгнення таі воює проти України.

Двоє інших фігурантів переховуються від українського правосуддя на території Росії.

Фігурантам інкримінується скоєння кримінальних злочинів, зокрема за статтями умисного вбивства колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 115, ч. 6 ст. 111-1 КК України). Також їм інкримінуються замахи на вбивство інших протестувальників, викрадення, катування та заподіяння їм тілесних ушкоджень.

Як повідомляв ІМІ, журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч із 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської. Спочатку його жорстоко побили тітушки, а потім він дістав смертельне вогнепальне поранення. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги. Одним з нападників, який бив битою Веремія, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін.

Liked the article?
Help us be even more cool!