ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

CтратКом: Росіяни застосовують deepfake, щоб розсварити українців

Фото – СтратКом ЗСУ
Фото – СтратКом ЗСУ

Управління стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача Збройних сил України заявило, що використання росіянами технології deepfake є спробою розсварити українців між собою.

Так СтратКом ЗСУ прокоментував діпфейкові відеоролики, у яких нібито військове командування та політичне керівництво України закликають громадян до внутрішніх конфліктів.

“Це – спроба змусити українців битися між собою, бо інакше ворог ніколи не міг нас здолати. Офіційно повідомляємо, що все воєнно-політичне керівництво країни єдине, мета – перемога над ворогом – незмінна і жодний фейк, наскільки б технологічно зробленим він не був, не вплине на її досягнення”, – заявив СтратКом.

Управління закликало громадян до критичного мислення та довіряти лише перевіреним джерелам. “Якщо інформації, яку вам дали з посиланням на офіційне джерело, на самому джерелі немає – це фейк, що використовується ворогом в його агресії проти України”, – зазначило управління.

Як повідомляв ІМІ, 7 листопада проросійські Telegram-канали поширювали діпфейки відеозвернення Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, у яких він нібито закликає населення України вийти на площі своїх міст, а військових – не підкорятися “злочинним наказам” влади.

Liked the article?
Help us be even more cool!