ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Читачі “Rayon.in.ua” можуть нарахувати гонорар авторам текстів, що сподобались

13.06.2024, 17:30
Мая Голуб

На сайтах мережі “Район.іn.ua” за авторські тексти читачі можуть додатково заплатити гонорари журналістам за публікації, натиснувши на кнопку “Подякувати”, повідомила редакція “Район.іn.ua”. 

Кнопка “Подякувати” є на всіх сайтах мережі біля всіх публікацій, де вказаний автор чи авторка, розповіла у коментарі представниці Інституту масової інформації у Волинській області керівниця інноваційних проєктів CID Media Group Наталія Пахайчук.

“Зараз внесок фіксований – 100 гривень. Можливо, згодом ми дамо можливість змінювати цифру, щоб не обмежувати людей”, – зазначила Наталія. 

Кнопка "Подякувати" на сайті Rayon.in.ua/Фото - скрін з сайту Rayon.in.ua

За її словами, така ідея виникла ще кілька років тому, але стратегічно вирішили йти до читацького фінансування та розробили стратегію на 2024 рік. 

Така ініціатива почала реалізовуватись 6 червня – у День журналіста. 

“Читацькі гонорари – це перший крок на цьому шляху. Ця кнопка зараз для нас тестова у багатьох питаннях, зокрема, як люди на це взагалі реагують та як читацькі гонорари вплинуть на мотивацію журналістів? Як такий маленький крок в принципі допоможе у просуванні культури читацького фінансування?“, – додала Наталія Пахайчук. 

За її словами, журналістам гонорари від читачів будуть нараховані в повному обсязі (за мінусом комісій та податків) у червневій зарплаті. 

“Гонорари читачів поки що не є масові, але платежі надходять щодня. Перші гонорари надішли для позаштатних авторів”,  – поділилася Наталія Пахачук.

Як раніше писав ІМІ, у березні цього року на сайті Центру журналістських розслідувань “Сила правди” оновили розділ, у якому можна підтримати грішми роботу редакції. З’явилося кілька нових опцій оплати: одноразовий донат або регулярна підписка через LiqPay, донат на окремі теми, через Patreon, за банківськими реквізитами. 

Liked the article?
Help us be even more cool!