ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чим Інститут масової інформації допомагає журналістам

Колаж – ІМІ
Колаж – ІМІ

Інститут масової інформації піклується про безпеку журналістів і допомагає медіа в складних ситуаціях. Ми надаємо юридичні консультації, фінансову допомогу медійникам, видаємо в безоплатне користування бронежилети, захисні шоломи, аптечки, павербанки та інше обладнання. До того ж ІМІ 2022 року створив мережу регіональних хабів для журналістів “Медіабаза”, завдання якої – підтримувати медіа в складних умовах війни та розвивати українську журналістику.

Як отримати юридичну консультацію від ІМІ?

Юристи Інституту масової інформації консультують медіа та журналістів щодо таких питань:  

  • авторські права; 
  • доступ до публічної інформації; 
  • бездіяльність слідчих у розслідуванні злочинів проти журналістів; 
  • захист приватності, зокрема персональних даних і конфіденційної інформації;
  • позови щодо захисту честі, гідності й ділової репутації; 
  • особливості рекламування певних видів товарів; 
  • соціальний захист працівників медіа (страхування, профспілки, відпустки тощо);
  • трудове та корпоративне право; 
  • застосування професійних стандартів журналістики тощо.

Цей список не вичерпний. Юридичну консультацію можна отримати:

  • за телефоном (050) 447-70-63;
  • через електронну пошту [email protected] та анкету для зв'язку з медіаюристами ІМІ.

Також ви можете повідомити ІМІ про порушення прав журналістів. Юристи Інституту масової інформації допоможуть вам оформити заяву до правоохоронних органів. Також ІМІ збирає дані про порушення свободи слова, опрацьовує їх та передає правоохоронцям.

Як отримати індивідуальну фінансову допомогу від ІМІ?

ІМІ може надавати мінігранти для медіа або ж фінансову допомогу медійникам, які опинилися в скрутній матеріальній ситуації через російську агресію. Запрошуємо стежити за відповідними оголошеннями та анонсами на сайті ІМІ. Наступне запрошення щодо надання фіндопомоги планується у квітні-травні 2024 року. 

Як податися на мінігрант від ІМІ?

ІМІ в співпраці з міжнародними донорськими організаціями вже надав понад 150 грантів у порядку субгрантування під реалізацію проєктів на суму до 120 тис. грн. Відбір медіа та їхніх проєктів для фінансування відбувається шляхом конкурсу. Оголошення про такі відбори, умови та порядок подання заявок та бюджетів проєктів публікуються на сайті ІМІ. З відібраними за результатом конкурсу медіа ІМІ укладає угоди, положення яких передбачають фінансове та наративне звітування після реалізації проєкту.  

Запрошуємо стежити за відповідними оголошеннями та анонсами на сайті ІМІ. 

Як узяти в користування бронежилети, шоломи та інше обладнання від ІМІ?

Щоб отримати бронежилет, каску, аптечку або інше обладнання, треба заповнити гугл-форму. Більше інформації про обладнання та його характеристики можна прочитати тут.

Взяти обладнання можна також на Медіабазах ІМІ в 11 містах України. Координатору хабу можна написати у фейсбуці. 

За потреби можна звернутися до всеукраїнського координатора хабів ІМІ “Медіабаза” Павла Лісниченка за номером 050 594 20 58 або написати на електронну пошту [email protected].

Як пройти журналістський тренінг у своєму регіоні?

Пройти тренінги можна в регіональних хабах ІМІ “Медіабаза”. Ми організовуємо як офлайн-, так і онлайн-заходи. Тому, навіть якщо у вашому регіоні немає хабів ІМІ, ви можете навчатись онлайн. Анонси всіх активностей є на сайті ІМІ, фейсбук-сторінці “Медіабаза” або на сторінках регіональних хабів: 

Які ще активності проходять у Медіабазах ІМІ?

Також Медіабази – це майданчики для комунікації між медійною спільнотою, владою, правоохоронцями та військовими. У нас відбуваються, наприклад, зустрічі журналістів і влади, військових або громадського сектору, пресконференції, навчання представників органів місцевого самоврядування тощо. Також Медіабаза – це місце для неформальних зустрічей журналістів.

Чим ще корисні Медіабази ІМІ?

У Медіабазі ви можете знайти робоче місце без перебоїв з електрикою та інтернетом, отримати консультації щодо пошуку фінансування для медіа, проведення журналістських заходів і роботи журналістів на фронті. Усі хаби універсальні та намагаються підлаштовуватися під потреби журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!