ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Чому не показують пошкоджені об'єкти енергетики?": виконавчий директор ДТЕК відповів на фейки та маніпуляції в Telegram

07.11.2022, 15:35

Інформаційні атаки, які використовують росіяни, зокрема, і з використанням блогерів чи власників Telegram-каналів, всім відомі.

Так виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук у проєкті "Кава з Трощинською" на платформі Українського кризового медіацентру відреагував на маніпуляції в Telegram-каналах щодо відімкнення світла та обстрілів росіянами об’єктів енергетики, передає "Громадське радіо".

За його словами, зараз потрібно стежити за тим, щоб не читати новини чи повідомлення, які не відповідають дійсності, маніпулятивні та містять в собі відверту брехню.

"На жаль, є пошкоджені і будівлі теплоелектростанцій, і підстанції, і трансформатори, які знаходяться на тих територіях. Є пошкоджене обладнання. Є також загиблі під час атак або ж рятуючи підприємства. Тому світла немає в будинках чи в селах, тому що зруйновані великі системні підстанції НЕК "Укренерго" або Обленерго", – наголосив Дмитро Сахарук.

Тому, якщо люди пишуть лише про пошкодження на лінії електропередач, то вони або не знають, або відверто маніпулюють для того, щоб досягти своєї цілі.

"Шкода спричинена колосальна, вона вимірюється в сотні мільйонів доларів, і про інвесторів поки не йдеться. Вони не лише бояться просто дивитися в бік "давати нам грошей", вони зараз бояться дивитися в бік українців", – наголошує виконавчий директор ДТЕК.

За словами Дмитра Сахарука, з погляду інвестування в об’єкти критичної інфраструктури, які постійно обстрілюються та руйнуються, потрібно сумісно розв’язувати одне питання – це забезпечити функціонування об’єднаної енергетичної системи України.

Liked the article?
Help us be even more cool!