ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чоловік, який закликав "бомбити українські електростанції", отримав два роки позбавлення волі

Суд визнав винним та призначив покарання у два роки позбавлення волі жителю міста Тульчин (Вінницька область). Він відкрито схвалював війну Росії проти України та закликав “бомбити українські електростанції”, повідомила пресслужба ГУ СБУ у Вінницькій області.

Суд визнав чоловіка винним за двома статтями:

  • розповсюдження матеріалів із закликами до агресивної війни (ст. 436);
  • виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників (ч. 2 ст. 436-2).

За даними досудового розслідування, чоловік на власній сторінці в забороненій соціальній мережі “Однокласники” висловлював непоодинокі сподівання на перемогу російської армії та возвеличував окупантів.

Його дописи містили кремлівські наративи на підтримку так званої “СВО” (так Росія називає війну України. – Ред.) та “необхідністю очищення України від нацистів”.

“Прибічник рашизму наполегливо закликав Росію “бомбити українські електростанції”, продовжувати агресивні наступальні дії на території України. Фігурант у своїх дописах цитував Путіна і Кадирова, захоплювався видуманими “бойовими подвигами” окупантів, які начебто протистоять “українським націоналістам”, – зазначили в СБУ.

Фото СБУ

Як повідомляв ІМІ, співробітники СБУ оголосили підозру в держзраді секретарці окупаційної “сільради”, яка агітувала за псевдореферендум на Херсонщині та допомагала його організовувати.

Liked the article?
Help us be even more cool!