ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Члени ПЕН-клубу звернулися до омбудсмена щодо справи про вбивство Шеремета

23.12.2019, 16:30
Фото – вікіпедія
Фото – вікіпедія

Члени українського ПЕН-клубу звернулися до омбудсмена Людмили Денісової через справу про вбивство журналіста Павла Шеремета. Про це йдеться на сайті ПЕН-клубу, повідомляє Радіо Свобода.

“Ми, що нижче підписалися, висловлюємо свою серйозну тривогу через порушення прав підозрюваних у справі про вбивство Павла Шеремета. Ми просимо вас, як Уповноважену Верховної Ради України з прав людини, взяти цю справу під свій особистий контроль”, – йдеться у відкритому зверненні.

У ПЕН прокоментували дії органів влади під час оголошення підозрюваних у справі.

“На нашу думку, дії органів влади продемонстрували серйозне порушення базових принципів прав людини, передусім презумпції невинуватості, яка є невіддільною часткою прав людини, зокрема права на свободу, права на повагу до людської гідності та права на життя. Оголошення під час брифінгу підозрюваних у цій справі за участю Президента України, Генерального прокурора України та Міністра внутрішніх справ України відбулось із серйозним порушенням правових норм. Його можна розцінювати як маніпулювання громадською думкою для створення враження, що саме оголошені підозрювані є беззаперечними організаторами та виконавцями вбивства”, – мовиться у зверненні.

У ПЕН також занепокоєні участю в розгляді справи судді Сергія Вовка, “якого чимало представників громадянського суспільства вважають одним із найбільш сумнозвісних виконавців політично вмотивованого “правосуддя” в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!