ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чеський ресторан звільнив офіціанта після того, як той увімкнув гімн РФ та сирену для української біженки

Фото – oda.zht.gov.ua
Фото – oda.zht.gov.ua

Чеський ресторан CottonClub Brandýs звільнив свого співробітника через цькування біженки з України, повідомляє Радіо Свобода.

Інцидент трапився в місті Брандис-над-Лабем-Стара-Болеслав 2 серпня. Офіціант ресторану, який відвідала українка з подругою, спершу ввімкнув гімн Росії, а потім сирену повітряної тривоги.

Про таку поведінку чеха українська біженка Олеся Кошілка розповіла у своїх соцмережах. Відео швидко розлетілося в мережі й зібрало хвилі гнівних коментарів. Після чого власник закладу попросив вибачення в дівчини й звільнив свого працівника.

Як розповіла Радіо Свобода Олеся Кошілка, вона разом зі своєю подругою вирішила пообідати в закладі. До Чехії Олеся переїхала після початку повномасштабної війни.

“Прийшли і зробили замовлення. Я попросила пароль від Wi-Fi. На що мені офіціант чех відповів, що інтернет є тільки російський. Я спочатку не звернула на це увагу, подумала, що він подумав, що я росіянка. Через хвилин п'ять включається гімн Росії. Я не розумію, що відбувається, заходжу всередину і кажу: “Це гімн Росії?” На що відповідають: “Так”. Я кажу, що я – українка. На що мені відповідають: “І що?”, починають сміятися і включають звук сирени”, – розповіла вона Радіо Свобода.

За її словами, не всі працівники ресторану підтримали вчинок офіціанта. Інші – ввічливо спілкувалися з дівчатами. Докази з цькуваннями з боку працівника закладу пізніше Олеся виклала у своїх соцмережах. Вона опублікувала фрагмент відео, коли в ресторані грає російський гімн.

“Відео набрало понад мільйон переглядів. Дуже багато було негативних відгуків про заклад. Після чого подзвонив його власник, вибачився, сказав, “що сам він за Україну і не розуміє, як могло так статися”, – розповіла Олеся.

Сам ресторан публічно оприлюднив свою позицію в соцмережах, де повідомив про звільнення офіціанта.

“Від імені керівництва CottonClub Brandýs ми хочемо повідомити, що ми не згодні з політичними поглядами наших співробітників і відмежовуємося від них. Після вчорашнього інциденту в нашому ресторані керівництво компанії вирішило звільнити ініціатора, тому він більше не є нашим співробітником. Ми також не згодні з порушенням прав і свобод людини, яке відбувається проти України”, – йдеться в повідомленні.

Медіа нагадує, що в Чехії в червні цього року розгорнувся ще один скандал щодо цькування української біженки. Відео з українською дитиною Поліною Бутківською, яку під час шкільної екскурсії ображали чеські однокласники, викликало резонанс у Чехії. У ситуацію втрутилися навіть президент та міністр внутрішніх справ країни.

За даними соціологічного дослідження, яке провів чеський інститут STEM, 52% населення країни підтримує Україну і не вірить російським наративам про війну. А 60% людей схвалюють допомогу влади для українських мігрантів.

Liked the article?
Help us be even more cool!