ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чеський часопис опублікував репортажі журналіста Асєєва

02.10.2019, 12:01
Фото – facebook.com / NaVychod
Фото – facebook.com / NaVychod

Чеський часопис NaVýchod (“На Сході”) опублікував на своїх шпальтах репортажі утримуваного проросійськими бойовиками в окупованому Донецьку журналіста і блогера Станіслава Асєєва, повідомляє Радіо Свобода.

“В останньому номері NaVýchod ми опублікували тексти Станіслава Асєєва, що описують реальність життя на окупованій території”, – повідомило видання на сторінці у фейсбуку.

Повідомляється, що розмістити репортажі про Асєєва вирішили в день його 30-річчя, переклад текстів на чеську зробила Кароліна Юракова.

Історія часопису NaVýchod бере початок у 2001 році, коли побачило світ його перше число. Ініціаторами видання були студенти-славісти філософського факультету Карлового університету в Празі. Метою було наблизити до всіх зацікавлених історію, культуру, актуальні події у країнах колишнього “східного блоку”. Через брак людських ресурсів у 2013 році часопис призупинив свою роботу, а в березні 2017 року знову почав виходити.

Як повідомляв ІМІ, зв’язок із донецьким блогером і автором проєкту Радіо Свобода “Радіо Донбас.Реалії” Станіславом Асєєвим, відомим під псевдонімом Станіслав Васін, зник 2 червня 2017 року. Представники угруповання “ДНР” підтвердили утримання в заручниках Асєєва, звинувативши в шпигунстві на користь України.

Станіслав Асєєв працював журналістом в окупованому Донецьку і писав репортажі про життя на непідконтрольній території.

1 жовтня в Києві відбулася пресконференція з нагоди дня народження журналіста.

Liked the article?
Help us be even more cool!