ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Черновецький вимагає через суд 1 млн грн від журналіста "Наших грошей" та сайту "Фейсньюз"

19.11.2018, 12:16
Фото - kp.ua

Колишній міський голова Києва Леонід Черновецький подав проти журналіста видання “Наші гроші” Юрія Ніколова та сайту “Фейсньюз” позов “про захист честі, гідності, ділової репутації, зобов’язання спростувати недостовірну інформацію та відшкодування моральної шкоди”. Про це журналіст написав у Facebook та повідомив “Детектору медіа”.

Завдану моральну шкоду Черновецький оцінює в 1 млн грн та вимагає від журналіста й “Фейсньюз” спростування.

“Я про позов дізнався кілька днів тому. Він подав до суду стосовно публікації “Фейсньюз”, яке цитує мене, але не посилається. Тобто позов солідарний – і до мене, і до цього сайту… Людина цілком свідома в тому, що робить, оскільки внесла заставу на забезпечення цього позову в розмірі 16 тис. грн. До позову була прикладена квитанція”, – розказав журналіст виданню.

Колишній мер Києва подав на журналіста до суду через пост у Facebook наступного змісту: “Три года каждый божий день киевляне будут платить пронырливым барыгам за то, что Гениальная прокуратура за это время так и не смогла доказать очевидный факт воровского распила в 2009 году Черновецким и Юрой Енакиевским, а ловкие юристы Фукса (там и следы Портнова даже прорезались) зарешали в украинском суде времен Порошенка миллиардный “коефіцієнт коригування”.

У позовній заяві Черновецького зазначено, що він “ніколи не був знайомий із Юрієм Єнакієвським”, “ніколи не співпрацював із членами політичної команди Януковича”, “ніколи не вчиняв будь-яких правопорушень”, “відносно Черновецького відсутні обвинувальні вироки, які набрали законної сили…”.

Також у позовній заяві адвокат Черновецького звертає увагу на те, що видання “Фейсньюс” поширило пост журналіста, “свідомо і ганебно використало ім’я Леоніда Михайловича задля привернення інтересу та зацікавлення читачів до статті”.

Фото – "Детектор медіа"

“Отже, маємо констатувати, що неправомірними діями відповідачі завдали позивачу величезну моральну шкоду, яка виразилась у перенесеному нервовому стресі, викликаному поширенням серед надзвичайно великого кола осіб недостовірної негативної інформації”, – йдеться в позові.

За словами журналіста, судове засідання має відбутися в Дніпровському суді міста Києва 6 грудня. Інтереси Ніколова представлятиме медіаюрист “Платформи прав людини” Олександр Бурмагін.

Liked the article?
Help us be even more cool!