ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернотицький заявив, що Суспільному пропонували джинсу проти можливої очільниці МКІП Юлії Федів

Фото – Karolina Grabowska from Pexels
Фото – Karolina Grabowska from Pexels

Голова правління Суспільного мовлення Микола Чернотицький заявив, що Суспільному пропонували замовний матеріал проти можливої очільниці Міністерства культури та інформаційної політики України Юлії Федів.

Про це Чернотицький написав 12 вересня у своєму фейсбуці, повідомляє “Детектор медіа”.

Так, Чернотицький оприлюднив у фейсбуку листування з користувачкою на ім'я Влада Цуркан, яка запропонувала зробити замовний матеріал проти Юлії Федів.

“Дивні люди. Я думав, що питання розміщення “джинси” вже давно закрите, але ні. От людина написала працівнику Суспільного Мовлення таку прекрасну пропозицію. Суспільне не толерує таке, і я вважаю, що це має стати публічним. Такі “пропозиції” неприпустимі для нас. І дуже хочеться, щоб це стало неприпустимим для жодного медіа”, – написав він.

 

Як пише “Детектор медіа”, Влада Цуркан, яка пропонувала зробити “джинсу”, після розголосу позакривала свої фейсбук- та інстаграм-профілі. За даними видання, вона є журналісткою, працювала на телеканалі “Дом” до квітня цього року. А нині представляє інтереси одного з працівників Українського культурного фонду. 

У листуванні з Чернотицьким Влада Цуркан пише, що в УКФ “занепокоєні, що Міністерство культури може очолити колишня виконавча директорка УКФ Юлія Федів”. “На ній висить НЕ закрите кримінальне провадження за нецільове використання коштів інституційних грантів. Колишні колеги Федів готові співпрацювати зі ЗМІ та надати особисті свідчення про нецільове використання коштів інституційних грантів. Також вони готові надати висновок державних аудиторів та збережені документи з прокуратури щодо кримінального провадження. Буду вдячна за зворотний зв'язок, якщо Вас це зацікавить. Звісно, за висвітлення цього інфоприводу готові віддячити матеріально. По факту, в матеріалі треба просто нагадати українцям про діяльність Юлії Федів. І змусити задуматися, чи варто їй давати крісло міністерки замість лави підсудних. Буду дуже вдячна за зворотний відгук!” – написала Цуркан. 

Як зазначає “Детектор медіа”, нині діячі культури підписують листа на підтримку призначення Юлії Федів на посаду очільниці Міністерства культури та інформаційної політики.

Нагадаємо, Юлія Федів обіймала посаду директора УКФ з 2018 року, контракт із нею був укладений на три роки. Ця інституція на конкурсній основі видає гранти на мистецькі проєкти. 

У 2021 році Федів знову взяла участь у конкурсі на посаду виконавчого директора установи. Конкурс 8 лютого 2021 року оголосила Наглядова рада УКФ.

10 березня 2021 року Спілка концертних індустрій України звинуватила УКФ у непрозорому використанні коштів. Причому саме в той час, коли тривало приймання документів на конкурс виконавчого директора УКФ. Після цього Юлія Федів заявила, що не братиме участі в конкурсі на посаду виконавчого директора УКФ.

Український культурний фонд відповів на звинувачення в непрозорості фінансування проєктів. На думку УКФ, невідомий автор припускається помилки, переконуючи, що порядок використання бюджетних коштів визначається наказом фонду, а отже посадові особи фонду одноосібно ухвалюють рішення щодо розподілення коштів. Це не так, адже фонд не є приватною структурою.

У Міністерстві культури та інформаційної політики зазначили, що “поділяють занепокоєння спільноти можливими порушеннями при розподілі коштів”, та звинуватили УКФ у недостовірній інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!