ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернівці: правоохоронці з'ясовують, хто поширив фейк від імені ОВА

06.02.2024, 16:40
Альона Чорна

Голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк повідомив про фейк, який від його імені поширюють шахраї.

За його словами, зловмисники поширюють неправдиву інформацію про те, що Чернівецька ОВА вимагає гроші на вигадані благодійні потреби.

"Це буцімто відбувається за узгодження з Президентом України Володимиром Зеленським. Публічно заявляю, що жодних подібних зборів Чернівецька ОВА не здійснює!" – повідомив Руслан Запаранюк. 

Фейк, що поширюють у мережі. Фото – голова Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк

Голова ОВА закликав буковинців довіряти лише тій інформації, що оприлюднена на офіційних ресурсах. А в разі отримання таких листів не відповідати та не переказувати коштів і негайно звертатися в поліцію.

Принагідно повідомляю, що цю ситуацію вже вивчають правоохоронці. Авторів знайдуть і притягнуть до кримінальної відповідальності згідно із чинним законодавством", – зазначив Руслан Запаранюк.

Як повідомили представниці ІМІ у відділі комунікації поліції Чернівецької області, сьогодні за матеріалами цієї справи внесено відомості до ЄРДР, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 ("Шахрайство") Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці шукають того, хто поширив фейк.

Liked the article?
Help us be even more cool!