ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернівецький журналіст В’ячеслав Хабайло презентував фотовиставку "Шляхами війни"

13.12.2023, 12:11
Альона Чорна
Фото – Альона Чорна
Фото – Альона Чорна

У Чернівцях 12 грудня відкрилася фотовиставка журналіста, режисера та фотографа В’ячеслава Хабайла “Шляхами війни”. 

Як повідомила регіональна представниця ІМІ, це вже третя персональна фотовиставка документаліста про війну. Глядачам представлено 70 робіт. 

“Шляхами війни” – це документальний авторський фотопроєкт журналіста, режисера та фотографа В’ячеслава Хабайла, присвячений наслідкам руйнувань міст Київської та східних областей. Окрім того, однією з тем виставки є фото поховань загиблих Героїв Буковини на Алеї Слави.

У коментарі представниці ІМІ В’ячеслав Хабайло розповів, що в багатьох фотороботах проводить паралелі з початком повномасштабного вторгнення, тотальних руйнувань і поступового відновлення тепер. 

“Планував завершити роботу над виставкою в жовтні, але мені вдалося поїхати Ізюмським напрямком до Донецької області, були в декількох батальйонах, спілкувалися з військовими. Відзняв тоді багато знакових місць, будівель, які постраждали від російської агресії. Зокрема це відома загальноосвітня школа в Ізюмській області, житлові будинки, на які були скинуті авіабомби”, – розповів документаліст.

Фото Альона Чорна

Частина його фоторобіт присвячена прощанню з Героями на Алеї Слави в Чернівцях. “Кожна фотографія – це вже історія. Трагічна історія. Особливо важкими є роботи з Алеї Слави, яких у моєму архіві вже близько двох тисяч”, – сказав Хабайло.

Під час відкриття виставки фотограф зауважив, що з початку повномасштабного вторгнення РФ багато зруйнованих населених пунктів залишаються такими ж зраненими. 

 
 
 

Фото Альона Чорна

“Проводячи паралелі з теперішнім часом, бачимо, зокрема, що руйнування в Київській області залишаються без змін. Я намагався зловити моменти, що змінилося, але змін майже немає. Мешканці Київської області розповіли, що вони й донині проживають у модульних, малесеньких будиночках і нічого кращого людям не пропонують. Це міста, куди запрошують різні делегації, розповідають про наслідки війни. На жаль, це як музей просто неба. Зміни є в декількох населених пунктах, великих локаціях, але більшість залишається без змін”, – розповів Хабайло. 

За словами журналіста, ще гірша ситуація на Харківщині та Донеччині. 

Виставка триватиме до 20 грудня в культурному центрі “Вернісаж” за адресою: вулиця Кобилянської, 53.

Liked the article?
Help us be even more cool!