ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернівецький сайт МА АСС отримав реєстрацію в Нацраді

04.12.2023, 16:13
Альона Чорна

Чернівецький сайт МА АСС став першим ЗМІ області, який отримав реєстрацію в Нацраді з питань телебачення і радіомовлення.

У коментарі ІМІ представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Чернівецькій області Любов Нечипорук повідомила, що Закон "Про медіа" визначає: впродовж року з дня набрання ним чинності інформаційні агентства, які діють на день набрання чинності цим законом на підставі свідоцтв про державну реєстрацію інформаційного агентства як суб’єкта інформаційної діяльності, можуть пройти реєстрацію як суб’єкти у сфері медіа з дотриманням вимог статті 63 цього закону. 

"Плата за таку реєстрацію не стягується. Після спливу цього строку свідоцтва про державну реєстрацію інформаційного агентства як суб’єкта інформаційної діяльності втрачають чинність. Медіаагентство АСС якраз і мало свідоцтво про державну реєстрацію інформаційної агенції як суб'єкта інформаційної діяльності", – каже Любов Нечипорук.

Онлайн-медіа реєструються на добровільних засадах – зобов'язання реєструватися немає, зауважила представниця Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Чернівецькій області:

"Проте, на мою думку, реєструватися все ж таки варто. Для зареєстрованих медіа існує низка переваг: починаючи від офіційного статусу медіа, а отже й офіційного статусу працівників – журналістів; права на акредитацію (журналісту зареєстрованого медіа не можуть відмовити в акредитації на захід); участь у різноманітних тендерах, які оголошують органи влади, державні інституції, можуть брати тільки зареєстровані медіа; брати участь в органах співрегулювання, які визначатимуть критерії створення та поширення інформації, можуть також лише зареєстровані медіа. До речі, органи співрегулювання у сфері онлайн-медіа також створюються. Отже, щоб мати змогу долучитися, медіа має бути зареєстрованим". 

Liked the article?
Help us be even more cool!