ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернівецька телекомпанія "С4" видалила із сайту матеріал після звернення МедіаЧеку

Чернівецька телекомпанія "С4" видалила зі свого сайту матеріал "Одіозний політолог Шморгун виявився фанатом "русского мира" й закликав окупантів до захоплення України", який розмістили 13 січня 2023 року.

Про це йдеться на сайті телеканалу.

Як зазначили в редакції, у публікації не був зазначений автор матеріалу та був відсутній коментар пана Михайла Шморгуна щодо проведення слідчих дій стосовно нього.

"Редакція "С4" приносить вибачення Михайлу Шморгуну за допущені помилки, а також інформує про видалення вказаного матеріалу з наших інформаційних ресурсів", – додали в редакції.

Крім того, на телеканалі попросили вибачення в героя публікації та звільнили співробітників, які підготували та розмістили допис на сайті.

Передувало видаленню матеріалу звернення одного з читачів зі скаргою на цю публікацію до Ініціативи "МедіаЧек", яку запустили "Детектор медіа" та Інститут масової інформації. 

Ініціатива "МедіаЧек" своєю чергою звернулася до керівництва телекомпанії "С4" з проханням прокоментувати ситуацію. Експерти МедіаЧеку ще не встигли завершити підготовку висновку щодо публікації, як від керівництва медіа надійшла відповідь, пише "Детектор медіа".

Генеральний директор міської ТРК "Чернівці" (так донедавна називалася телекомпанія "С4") Сергій Ринжук повідомив про те, що статтю видалили із сайту, її головного героя перепросили, а співробітників, які написали та розмістили матеріал на сайті, звільнили.

"Приношу вам щиру подяку за звернення уваги до порушення стандартів журналістики у вказаному матеріалі. Також інформую, що проведено внутрішнє розслідування стосовно обставин публікації вказаного матеріалу, яке підтвердило порушення стандартів журналістики. Із телекомпанії "С4" звільнено осіб, які в січні 2023 року були відповідальні за виготовлення та розміщення контенту, координували цей процес. Статтю "Одіозний політолог Шморгун виявився фанатом "русского мира" й закликав окупантів до захоплення України" видалено з інформаційних ресурсів нашої телекомпанії", – ідеться в листі Сергія Ринжука до Ініціативи "МедіаЧек".

Liked the article?
Help us be even more cool!