ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернігівська міськрада відмовила місцевому блогеру у доступі до інформації

10.08.2017, 11:32

У Чернігівській міській раді відмовили місцевому блогеру, громадському активісту Олександру Гашпару в наданні протоколів засідань містобудівної ради, посилаючись на відпустку чиновників ради, які б мали підписати ці протоколи. Про це повідомляє представник ІМІ у Чернігівській області.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний вважає таку відмову необґрунтованою.

“Розпорядник посилаючись на ч.4 ст.20 Закону веде мову про подовжений строк розгляду запиту (20-денний), проте відповідно до вказаних положень якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження.

В обгрунтування такого продовження розпорядник наводить проблему відсутності підписів та перебування відповідних осіб у відпустках - проте ні одне, ні інше не є належним обгрунтуванням, оскільки описані проблеми не стосуються проблем з наданням великих обсягів інформації і не стосується пошуку серед значної кількості даних (причини, що описані у законодавстві)”, - зазначив Ратушний.

Як зазначає представник ІМІ, Олександр Гашпар запитував важливу суспільно-важливу інформацію - протоколи засідань архітектурно-містобудівної ради. На цій раді розглядаються усі проекти містобудівної документації та окремі проекти будівництва і реконструкцій об'єктів архітектури на території м. Чернігова.

Сам Олександр Гашпар відомий в місті блогер, що викриває корупційні схеми в місцевій владі. Відмову надати йому інформацію він пов’язує з особистими ставленням чиновників міськрад до нього.

Нижче наводимо запит на отримання публічної інформації та офіційну відповідь на нього.

Liked the article?
Help us be even more cool!