ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернігівський медіахаб організував навчання журналістів, як використовувати ШІ

27.12.2023, 15:19
Павло Пущенко
Фото – Мінцифри
Фото – Мінцифри

Сорок п'ять медійників регіональних редакцій з різних куточків країни навчалися використовувати сервіси-асистенти зі штучним інтелектом у своїй роботі під час онлайн-тренінгу 26 грудня, що був організований чернігівським регіональним хабом ІМІ “Медіабаза. Чернігів”. 

Про це повідомляє представник ІМІ в Чернігівській області.

Свій перелік рекомендованих сервісів надав експерт Школи цифрової безпеки DSS380 Павло Бєлоусов. 

Зокрема, він радить користуватися платною версією ChatGPT, адже є можливість не лише працювати з текстовими матеріалами, а й з файлами (картинками, документами, таблицями). Окрім того, в платній версії можна створити свій власний “чат-бот” ChatGPT та підлаштувати його виключно під свої потреби.

До прикладу, у вкладці Knowledge можна поділитися зі штучним інтелектом найкращими своїми статтями й у такий спосіб навчити ChatGPT писати статті у вашому стилі та поданні.

Експерт зазначив, що платна версія ChatGPT через браузер коштує 20$ і, купивши, її можна встановити й на телефон, а якщо одразу завантажувати платний застосунок, то це вийде на 3$ дорожче.

Інший сервіс, який радить Павло Бєлоусов, – Copilot. У ньому, якщо перемикнути налаштування на “креативне”, фактично можна користуватися ChatGPT 4 версії абсолютно безкоштовно. Зазвичай Copilot вмонтований у Windows 11.

Перевірити текст на використання в ньому штучного інтелекту можна на платформі ZeroGPT. Водночас експерт наголошує на тому, що ChatGPT можна натренувати так, щоб перевірити, чи написати ШІ текст буде неможливо.

Сервіс Pinpoint дозволяє медійникам працювати з великою кількістю текстів та допомагає розшифровувати відео- та аудіофайли. На сайті oTranscribe також можна завантажувати аудіо для розшифрування.

Як базу знань, яку можна використовувати у своїх матеріалах, Павло Бєлоусов порадив Рerplexity.

“Використання сервісів зі штучним інтелектом значно спрощує життя та частково виконує за вас вашу роботу”, зазначив експерт.

Тренінг був організований у співпраці з Європейським Центром Свободи Преси Та Медіа (ECPMF) в межах програми Voices of Ukraine, яку підтримує Міністерство закордонних справ Німеччини.

Liked the article?
Help us be even more cool!