ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернігівський драмтеатр закривається: мобілізували майже всіх чоловіків

Чернігівський драмтеатр. Фото – Стас Козлюк, "Новинарня"

Чернігівський обласний академічний український музично-драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка припиняє на невизначений час роботу через мобілізацію співробітників.

Про це Суспільному повідомив художній керівник театру Андрій Бакіров.

За його словами, до драмтеатру надійшов лист із Територіального центру комплектування та соцпідтримки (ТЦК та СП) про виклик туди 34 військовозобов'язаних працівників театру – акторів та технічного персоналу. Після візиту до ТЦК та СП деякі з них вже вирушили на військові навчання.

“Ми практично нічого не можемо робити. Тільки працювати над чимось новим. Зараз всі в шоковому стані. Забрали практично всіх чоловіків. Залишилися ті, які мають з певних причин бронь, також молодий актор, якому 24 роки, хтось навчається, і пенсіонери”, – розповів Бакіров.

“Я зараз не готовий сказати точно, скільки це чоловіків. Сім акторів, два звукооператори, один монтувальник, один музикант-скрипаль. Я не хочу когось там забути. Список у нас великий. Лист прийшов на 34 людини, саме розпорядження виклику до військкомату. Там були навіть ті, хто вже служить у Збройних силах України”, – пояснив художній керівник.

Він уточнив, що орієнтовно семеро-восьмеро людей у ТЦК та СП відправили на дообстеження, а решту – на навчання.

“В нас заслуженому артисту України Кукавєрову вже 56 років. І там є в цих списках водій наш, якому 59, мабуть, буде. Його відпустили поки на дообстеження”, – розповів Бекіров.

Він каже, що драмтеатр не отримав статусу критично важливого підприємства для регіону, хоча запит на це з відповідними документами робили. Через це в театрі не мали можливості бронювати своїх співробітників.

Суспільне нагадало, що в Чернігівському молодіжному театрі 17–18 травня скасували дві вистави – "Зачарована Десна" та "Бравий вояка Швейк". Це пов'язане з мобілізацією трьох акторів. Загалом до кінця травня обіцяли скасувати ще декілька вистав.

Liked the article?
Help us be even more cool!