ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Черкаський журналіст поскаржився омбудсмену на Мінкульт через ігнорування запиту

18.08.2017, 13:14

Журналіст черкаського інтернет-видання “Прочерк” Назарій Вівчарик звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Черкаській області Лесі Валяєвої через ігнорування Міністерством культури його запиту щодо маєтку Енгельгарда, повідомляється на сайті видання.

Як пише видання, ще 1 серпня журналіст видання подав електронною поштою інформаційний запит у Міністерство культури. У міністерстві повідомили, що запит надійшов до розпорядника (Касян Марина Михайлівна) 2 серпня і був зареєстрований під номером ЗМІ-590.

Після того, зазначає видання, скільки журналіст не нагадував про себе, “але ні розпорядник, ні представники прес-служби міністерства не могли відповісти, коли ж буде надана відповідь”.

“Я готував матеріал про маєток Енгельгарда, що в селі Будище на Звенигородщині. Маєток нібито мали відремонтувати, але він, по-суті, руйнується. Незрозуміло, хто зараз за ним має доглядати і хто має завершувати ремонт. Місцеві кажуть, що якось увечері туди навіть заїздив міністр культури Нищук, щоб подивитися на проблему. Цей маєток міг стати окрасою Шевченкового краю, натомість став символом розбіжності між обіцянками влади та, власне, виконанням. Винних у розкраданні державних коштів не знайдено.

Мені хотілося дізнатися, по-суті, прості речі: чи здійснювало міністерством контроль за реставраційними роботами? чи відомо міністерству, чому роботи призупинені? у яку суму обраховувалися роботи згідно проектно-кошторисної документації та на яку суму роботи були вже виконані? хто контролював процес реконструкції? тощо. У прес-службі міністерства обіцяли надати відповідь, казали, що якийсь начальник вже навіть її підготував, але потім, мовляв, забрав на доопрацювання. Якщо в міністерстві так довго готують відповіді, то скільки ж часу вони завершуватимуть ремонт маєтку, який, власне, знаходиться у їх підпорядкування?” - розповів Назарій Вівчарик.

Liked the article?
Help us be even more cool!