ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через рф Україна стала найнебезпечнішою країною для роботи журналістів – Романюк

03.05.2022, 11:23
Фото – Yaghobzadeh Alfred / ABACA / DW
Фото – Yaghobzadeh Alfred / ABACA / DW

Через дії росії Україна стала найнебезпечнішою країною для роботи журналістів у світі. Про це заявила виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк у коментарі Радіо Свобода.

За її словами, за два місяці повномасштабної війни росія скоїла 243 злочини проти журналістів та медіа в Україні. Ті порушення свободи слова, які вчиняє Росія, неможливо порівняти ні з чим, вважає Романюк.

“За всі роки незалежності ми не стикалися з таким величезним безпрецедентним тиском на свободу слова, які чинить росія. Напевно, Україна зараз є найбільш небезпечною країну у світі для роботи журналістів”, – сказала вона.

За словами Романюк, коли росія окуповує території, то ФСБ уже має готові списки активістів і журналістів, яких вони планують захопити в заручники та тиснути. “Росія заходить на території і включає режим “one voice”. Вони обстріляли вже 11 українських телевеж, тому що їм не потрібна журналістика. Російські військові також стріляли по журналістах, чітко ідентифікованих як преса”, – зазначила виконавча директорка ІМІ.

Також Оксана Романюк зауважила, що сьогодні головний виклик для журналістів в Україні – це виклик безпеки.

“Відомі випадки, коли росіяни захоплюють офіси медіа і просто під дулами автоматів вимагають, щоб журналісти передавали кремлівську пропаганду або просто руйнують вщент офіси місцевих медіа. У Миколаєві відбувся приліт в адміністрацію місцеву, і три офіси місцевих медіа були вщент зруйновані”, – сказала Романюк.

Нагадаємо, за два місяці повномасштабної війни росія скоїла 243 злочини проти журналістів та медіа в Україні. Станом на 24 квітня сім журналістів убито під час виконання професійних обов'язків, дев'ять – поранено, щонайменше 15 журналістів зникли безвісти.

Liked the article?
Help us be even more cool!