ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

CБУ провела нові обшуки у членів громадської організації Медведчука

30.03.2021, 13:11
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє, що провела сьогодні 20 обшуків у керівництва і представників громадської організації “Український вибір”, повідомляється на сайті СБУ.

Як зазначає спецслужба, відповідні заходи проводяться для документування протиправної діяльності вказаних осіб. Слідчі дії відбувались у більш ніж 10 регіонах країни. Вилучену доказову базу додано до матеріалів справи.

Під час досудового розслідування перевіряється їхнє сприяння проведенню в березні 2014 року незаконного референдуму і виборів в АР Крим та місті Севастополі.

Як повідомляв ІМІ, 25 березня СБУ повідомила, що проводить досудове розслідування щодо дій представників громадської організації “Всеукраїнський громадський рух “Український вибір”, які підозрюються в сприянні у 2014 році проведенню незаконного референдуму і виборів у тимчасово окупованих АР Крим та Севастополі.

СБУ проводить слідчі дії в межах розпочатого кримінального провадження за ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Розв'язується питання щодо повідомлення учасникам про підозри за ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 111 (державна зрада).

Зранку 25 березня українські медіа повідомили, що СБУ проводить обшуки в офісі громадської організації “Український вибір”.

“Український вибір” – громадська організація, створена у квітні 2012 року політиком та чинним депутатом Верховної ради від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Liked the article?
Help us be even more cool!