ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Був шок, коли мені семирічна дитина відповіла: "Путін має померти, і я хочу, щоб його катували", – Бердинських

27.09.2022, 17:11
Фото – mediananny.com
Фото – mediananny.com

Створюючи матеріал про дітей, які постраждали від війни, важливо не травмувати їх.

Про це розповіла 27 вересня журналістка видання "НВ" Крістіна Бердинських під час онлайн-лекції від Комісії журналістської етики.

"Діти й так у складній ситуації. У них осколками поранені ручки та ніжки. Вони пережили операції. Тому мій підхід до цієї складної теми, етичної, я б сказала, у тому, що я не розмовляла з дітьми без згоди батьків та лікарів. Мій підхід такий: інформацію, як дитина дістала поранення, я питала в батьків або лікарів, а не в дитини. А дітей я питала про дуже прості речі: ким вони мріють стати, питала про дитинство", – наголосила журналістка.

Вона згадує свою розмову із семирічною Варварою. У дівчинки були численні осколкові поранення, вона перенесла не одну операцію. Її Крістіна Бердинських зустріла в бібліотеці лікарні "Охматдит".

"Я спитала, яку вона книжку читає. А вона відповіла – “Хроніки Нарнії”. Ми розмовляли про магів. І це був якийсь сюрреалізм, враховуючи ситуацію, у якій опинилася ця дитина. Єдине, що я спитала про війну: "Що ти думаєш про війну?” І тоді в мене був перший шок із 24 лютого, коли мені семирічна дитина відповіла, що “Путін має померти, і я хочу, щоб Путіна катували”. Це був абсолютний шок від того, з чим живуть діти", – розповіла Крістіна Бердинських.

Раніше Крістіна Бердинських розповіла, що підходи до роботи журналіста у звільнених населених пунктах можуть бути різними, адже, в’їжджаючи до села, медійники вже знають, що побачать зруйновані будинки, постраждалих людей, ймовірно, і могили у дворах. За її словами, немає універсального правила, як розповідати історії цих людей, щоб вони були якомога сильнішими й привертали увагу до злочинів росіян.

Liked the article?
Help us be even more cool!