ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бутусов заявив, що йому заборонили відвідувати військові частини на передовій

27.05.2022, 17:13
Фото – фейсбук Юрія Бутусова
Фото – фейсбук Юрія Бутусова

Головний редактор інтернет-видання “Цензор.нет” Юрій Бутусов заявив, що йому заборонили відвідувати військові частини на передовій.

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

“Деякі недолугі керівники сьогодні видали вказівку щодо заборони мені відвідувати військові частини на передовій на фронті. Це рішення заважає моїй роботі по запису інтерв’ю з нашими воїнами на фронті, на передових позиціях, де я зараз знаходжусь, та по об’єктивному висвітленню важкої обстановки на Донбасі”, – написав журналіст.

Бутусов вважає, що в такий спосіб йому “вирішили помститися за замітки про відповідальність влади за підготовку до війни та про загрозливу ситуацію на Донбасі”, а воїни на фронті “чудово розуміють, що ніяких секретів я у своїх постах не викладав, а, навпаки, сприяв вирішенню кількох загрозливих ситуацій”. 

“Я вважаю таке “оголошення війни” з боку деяких людей в ОП дуже шкідливою та небезпечною помстою, намаганням усунути мене від об’єктивного висвітлення обстановки та провокуванням розколу у суспільстві. І це небезпечно через відсутність об’єктивного погляду на ведення бойових дій на Донбасі. Тому вимагаю від керівництва ОП негайно переглянути свої вказівки і відмінити це абсурдне розпорядження”, – написав Бутусов та додав, що інакше він повернеться з фронту “для висвітлення політичної ситуації” і витратить час на “демонстрацію ваших численних помилок та бездіяльності”.

Раніше народна депутатка від “Слуги народу”, членкиня парламентського комітету з питань нацбезпеки та оборони Мар'яна Безугла закликала відкрити справу щодо Юрія Бутусова через інформацію, яку він поширює.

“Якщо Служба безпеки України нічого не зробить щодо Юрія Бутусова, який постійно безнаказано викладає тонни інформації щодо наших військових, позицій, оперативної обстановки, розхитує, дезорієнтує і підіграє Росії, вважатиму, ніяка поступова реформа вже немає сенсу”, – написала вона 27 травня на фейсбук-сторінці та закликала до “повного перезапуску цієї гнилої структури (СБУ. – Ред.)”.

За даними “Детектора медіа”, напередодні Бутусов виклав відео обстрілу росіянами мосту через Сіверський Донець, що сполучає Сєвєродонецьк і Лисичанськ. Після цього в проросійських медійних ресурсах з'явилась інформація, що це допомогло окупантам скорегувати вогонь.

Liked the article?
Help us be even more cool!