ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Букерівську премію отримала письменниця з Нідерландів

27.08.2020, 10:19
Фото – International Booker Prize
Фото – International Booker Prize

Переможцем Міжнародної Букерівської премії – 2020 став твір нідерландської письменниці Маріке Лукас Ріневелд “Вечірній дискомфорт”, повідомляє Громадське

Це її дебютний роман, який оповідає про зростання дівчини-підлітка на фермі в консервативній християнській сім'ї. 29-річна Ріневелд стала наймолодшою лауреаткою премії в її історії.

Роман Ріневелд визнали найкращим серед 124 творів. Його відібрали до шорт-листу літературної премії разом зі ще п'ятьма творами письменників і письменниць з Ірану, Німеччини, Аргентини, Японії та Мексики.

Відповідно до правил премії, авторка розділить приз – 50 тисяч фунтів стерлінгів – разом із перекладачкою роману англійською Мішель Гатчинсон.

У “Вечірньому дискомфорті” йдеться про історію фермерської сім'ї християн-консерваторів, розділеної горем. Брат головної героїні помирає, провалившись під лід; інший брат починає жорстоко поводитися щодо тварин; худобу на фермі вражає ящур; батьки стають ще консервативнішими. Головна героїня намагається відновити сім'ю, але вона від того ще більше розколюється.

За словами Ріневелд, частково події у “Вечірньому дискомфорті” списані з її реального життя: коли їй було три роки, в неї помер старший брат, а сама вона також зростала на фермі в релігійній сім'ї. 

“Вечірній дискомфорт” – дебютний роман Ріневелд, який одразу став бестселером: у Нідерландах придбали 55 тисяч його примірників, а пізніше твір переклали французькою, іспанською, корейською, китайською, арабською та англійською мовами.

Міжнародна Букерівська премія (Man Booker International Prize) – престижна британська літературна премія, заснована у 2005 році, яку вручають за найкращий літературний твір, перекладений англійською.

Шорт-лист Букерівської премії мають оголосити 15 вересня. Дата визначення переможця наразі невідома.

Liked the article?
Help us be even more cool!