ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Букерівська премія оголосила переможця

Німецька письменниця Єнні Ерпенбек, перекладач Майкл Гофман. Фото – сайт Букерівської премії

Міжнародну Букерівську премію, яку вручають за перекладені англійською мовою художні твори, отримала книжка “Kairos” німецької письменниці Єнні Ерпенбек у перекладі Майкла Гофмана. Про це повідомляє Читомо з посиланням на сайт премії.

Роман вийшов у видавництві Granta Books 2021 року.

Як зазначає Читомо, цю книжку радили блогери й кандидати на перемогу під час опитування впродовж церемонії ще до оголошення результатів.

Єнні Ерпенбек перша німецька письменниця, яка отримала Міжнародну Букерівську премію, а Майкл Гофман став першим перекладачем, який отримав нагороду.

Роман Єнні Ерпенбек розповідає про роман між молодою жінкою та літнім чоловіком на тлі останніх днів Східної Німеччини. У книжці порушуються питання свободи, вірності, кохання і влади. 

Єнні Ерпенбек – німецька письменниця й оперна режисерка. У 2015 році отримала Незалежну премію зарубіжної літератури за роман “Кінець днів” (Aller Tage Abend).

Букерівська премія (The Man Booker Prize) – одна з найпрестижніших літературних премій англомовного світу й світу загалом. Перше вручення відбулося 1969 року. На Букерівську премію художньої літератури можуть претендувати твори письменників будь-якої національності, написані англійською мовою та опубліковані у Великій Британії чи Ірландії.

Міжнародна Букерівська премія заснована 2005 року і до 2015 року вручалася раз на два роки. Премія могла бути присуджена як англомовному письменнику, так і автору, чиї твори перекладено англійською. А з 2016 року премію почали вручати щорічно лише за перекладені англійською мовою художні літературні твори.

Сума винагороди – £50 тис., що розподіляються порівну між автором і перекладачем.

Як повідомляв ІМІ, у 2023 році міжнародну Букерівську премію отримав болгарський письменник Георгі Господинов і перекладачка Анджела Родель за роман “Прихисток часу” (Time Shelter).

 

Liked the article?
Help us be even more cool!